Flygelederne fikk sjefen til å gå av

- Dette har vært en maktkamp med bare tapere, sier Flesland. Flygelederne vil at flere skal ta sin hatt og gå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Sjefen for Avinor, Randi Flesland går av med øyeblikkelig virkning. Etter over ett år med hardt press på grunn av konflikt med flygelederne har hun besluttet å fratre sin stilling.


For bare noen dager siden sa hun at det var uaktuelt å trekke seg. Det har i dag vært et styremøte i Avinor, og det var etter dette møtet at Flesland offentliggjorde sin beslutning.

Maktkamp

Tilliten til Randi Flesland har vært svært liten, om ikke-eksisterende blant de ansatte.

Det var styreleder Anders Talleraas som tok initiativet til at Flesland skulle slutte. De har hatt en dialog om dette i noen uker nå.

- Avinor og NFFs (Norges Flygeleder Forbund) omdømme er skadet. Det vil ta lang tid før det er gjenopprettet igjen, sier Randi Flesland.

Hun sier at hun går av for å maktkampen mellom flygelederne og ledelsen i Avinor til å ta slutt.

Bakgrunnen for støyen er vedtaket om å nedlegge kontrollsentralen i Røyken i fjor høst. Siden den gang har sykefraværet blant de ansatte ved Røyken kontrollsentral skutt i været.

STRIDENS OG MAKTENS BORG: Avinors kontrollsentral i Røyken. Foto: Scanpix
STRIDENS OG MAKTENS BORG: Avinors kontrollsentral i Røyken. Foto: Scanpix Vis mer

Tidligere denne uken gikk sjefen for kontrollsentralen i Røyken også av, etter bare tre uker stillingen. Han ble ansatt av Flesland, men hun møtte kritikk fordi han ikke hadde noen flygeledererfaring.

Flere må gå

Nic Nilsen, sjefen på Oslo lufthavn Gardermoen tar over ledelsen i Avinor inntil en ny sjef er ansatt av styret.

De ansatte ved kontrollsentralen i Røyken er fornøyd med dagens utvikling, men de mener flere må ta sin hatt og gå skal det bli ro.

- Å bare skifte ut Flesland er ikke nok. Omstillingsprosessen har vært tøff og det er ledelsen og styret som har stått bak den og er ansvarlige, sier en anonym ansatt ved kontrollsentralen til Dagbladet.no.

Skryt fra samferdselsministeren

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete og styreleder i Avinor, Anders Talleraas har hatt en løpende dialog i saken.

- Randi Flesland har vært en dyktig, lojal og profesjonell leder for Avinor i en krevende omstillingsperiode. Jeg har respekt for avgjørelsen til Flesland om å gå fra stillinga med sikte på en riktig utvikling for selskapet i tida framover, sier samferdselsminister Liv Signe Navarsete (SP) i en pressemelding på Samferdselsdepartementets nettsider.

GÅR AV: Randi Flesland trekker seg som direktør i Avinor med øyeblikkelig virkning.