Flygelederne tar ikke selvkritikk

Formannen i Norsk Flygelederforening, Rolf Skrede, ble i går tatt imot som en helt på flykontrollsentralen i Røyken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

RØYKEN (Dagbladet): Det var seierssikre flygeledere som møtte Dagbladet på kontrollstasjonen i går.

-  Bra jobba, roper tillitsvalgt ved Røyken kontrollstasjon, Bendik Heggelund, når flygeleder-bossen Rolf Skrede kommer inn på kontrollstasjonen.

Men selv om de fikk gjennomslag for å få kastet Avinor-sjef Randi Flesland, var den fiendtlige innstillingen til Flesland fortsatt til stede. Slik karakteriserer en tydelig opprørt Heggelund sin tidligere sjefs avgang:

-  Hun forlot jobben sparkende og skrikende. Det blir lettere når vi ikke har en provokatør som leder. I dag føles det som en stein er løftet av hjertet, sier Heggelund og fortsetter:

-  Hun får selv stå for at hun valgte å gå av uten noen heder.

-  Ny epoke

Slik kommenterer Rolf Skrede Fleslands uttalelser i Dagbladet i går om at fagforeningsbossen har sviktet medlemmene sine:-  Jeg orker ikke å danse på Fleslands grav. Dette er starten på en ny epoke. Forandringen har vært merkbar allerede i dag. I morgen skal vi sette oss ned sammen med de andre partene og finne en løsning, sier Skrede.

Flygelederne nekter å ta selvkritikk for at norske flypassasjerer er blitt rammet av kaoset og konflikten. Heggelund fnyser av kritikerne som har pekt på ham og hans flygeleder-kollegers ansvar:

 FLYGELEDERNES HELT:  -  Bra jobba, sa tillitsvalgt ved Røyken kontrollstasjon, Bendik Heggelund, da flygeleder-bossen Rolf Skrede i går kom inn på kontrollstasjonen. Foto: Sveinung Uddu Ystad
FLYGELEDERNES HELT: - Bra jobba, sa tillitsvalgt ved Røyken kontrollstasjon, Bendik Heggelund, da flygeleder-bossen Rolf Skrede i går kom inn på kontrollstasjonen. Foto: Sveinung Uddu Ystad Vis mer

-  Fortell oss hva vi har gjort galt. Jeg vet hvert fall ikke om noe, sier Heggelund.

Fortsatt problemer

Til tross for at den forhatte Avinor-sjefen nå er byttet ut, vil flygelederne ikke love fred. De mener bemanningen fortsatt er et stort problem. -  Det første som må skje er at mange av flygelederne må flyttes fra prosjektstillinger og over til ordinære flygelederjobber, sier Heggelund.

Han får støtte fra tillitsmannen Eskil Brandvik, som representerer flygeledernes assistenter, de såkalte lufttrafikktjenestefullmektigene (LFF).

-  Vi skal være 39 ansatte, men er nå 32. Da er det klart vi får store problemer. Ofte er det våre bemanningsproblemer som skaper forsinkelser. Likevel er det flygelederne som får skylda. Men det er vel kanskje sånn konflikten fungerer, sier Brandvik.

Det lyktes ikke Dagbladet å komme i kontakt med Randi Flesland i går kveld.

Si din mening: Mener du flygelederne har gjort noe galt?