Flygelederstreik i Frankrike rammer norske påsketurister

Varsler store forsinkelser og kanselleringer.

STREIK RAMMER NORSKE PÅSKETURISTER: Et SAS-fly fra Oslo til Stavanger ble mandag morgen kansellert som følge av flygelederstreiken i Frankrike, og flyselskapet og Norwegian varsler også store forsinkelser. Bildet er fra en tidligere anledning. Foto: NTB Scanpix
STREIK RAMMER NORSKE PÅSKETURISTER: Et SAS-fly fra Oslo til Stavanger ble mandag morgen kansellert som følge av flygelederstreiken i Frankrike, og flyselskapet og Norwegian varsler også store forsinkelser. Bildet er fra en tidligere anledning. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Solkåte nordmenn som planlegger Syden-påske må smøre seg med tålmodighet i dag. Franske flygeledere er nemlig gått ut i en varslet streik. Det får konsekvenser for flytrafikken i Norge - både innenlands og utenlands.

- Det startet kl seks i går tidlig, og skal vare fram til tirsdag morgen. Noen fly ble kansellert i går, og andre hadde til dels store forsinkelser, sier Henning Bråtebæk i Oslo Lufthavns pressetjeneste.

Det er i utgangspunktet fly som skal passere fransk luftrom som er berørt - altså fly til Frankrike og Spania.

Stavanger-Oslo kansellert SAS måtte i går kansellere tre fly fra destinasjoner på Kanariøyene på grunn av streiken, og får ikke hentet hjem mannskap og flypassasjerer til Norge før i dag.

Det førte igjen til at et fly mellom Oslo og Stavanger i morges ble kansellert. Det opplyser pressetalskvinne Anna Wiksten i SAS til Dagbladet. Flyselskapet opplyser også om at et fly fra Barcelona til Oslo i nitiden mandag trolig vil bli forsinket med opptil tre timer. 

Norwegian måtte kansellere et fly fra Stockholm til Paris i dag, og venter store forsinkelser utover dagen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer