Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flygelederstreik i Frankrike rammer norske påsketurister

Varsler store forsinkelser og kanselleringer.

STREIK RAMMER NORSKE PÅSKETURISTER: Et SAS-fly fra Oslo til Stavanger ble mandag morgen kansellert som følge av flygelederstreiken i Frankrike, og flyselskapet og Norwegian varsler også store forsinkelser. Bildet er fra en tidligere anledning. Foto: NTB Scanpix
STREIK RAMMER NORSKE PÅSKETURISTER: Et SAS-fly fra Oslo til Stavanger ble mandag morgen kansellert som følge av flygelederstreiken i Frankrike, og flyselskapet og Norwegian varsler også store forsinkelser. Bildet er fra en tidligere anledning. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Solkåte nordmenn som planlegger Syden-påske må smøre seg med tålmodighet i dag. Franske flygeledere er nemlig gått ut i en varslet streik. Det får konsekvenser for flytrafikken i Norge - både innenlands og utenlands.

- Det startet kl seks i går tidlig, og skal vare fram til tirsdag morgen. Noen fly ble kansellert i går, og andre hadde til dels store forsinkelser, sier Henning Bråtebæk i Oslo Lufthavns pressetjeneste.

Det er i utgangspunktet fly som skal passere fransk luftrom som er berørt - altså fly til Frankrike og Spania.

Stavanger-Oslo kansellert SAS måtte i går kansellere tre fly fra destinasjoner på Kanariøyene på grunn av streiken, og får ikke hentet hjem mannskap og flypassasjerer til Norge før i dag.

Det førte igjen til at et fly mellom Oslo og Stavanger i morges ble kansellert. Det opplyser pressetalskvinne Anna Wiksten i SAS til Dagbladet. Flyselskapet opplyser også om at et fly fra Barcelona til Oslo i nitiden mandag trolig vil bli forsinket med opptil tre timer. 

Norwegian måtte kansellere et fly fra Stockholm til Paris i dag, og venter store forsinkelser utover dagen.

- Foreløpig ser det ikke ut til at innenlandstrafikken rammes, men om det for eksempel er et fly som skal gå fra Spania til Oslo og så videre til et annet sted etterpå, kan det såklart bli påvirket, sier presseansvarlig Charlotte Holmbergh Jacobsson i Norwegian.

Hun oppfordrer folk til å følge med på telefonen og på flyselskapets nettsider utover dagen.

- Leit at det rammer påsketrafikken Forsinkelsene skyldes at flyene som skal over fransk luftrom i dag må tilpasse seg såkalte slot-tider, i og med at fransk luftrom i utgangspunktet er stengt.

- Det innebærer at bare et visst antall fly kan gå, og at man må stå i kø for å få lov til passere gjennom luftrommet, hvilket innebærer to til tre timers forsinkelse over fransk luftrom. Vi beklager selvsagt til de rammede. Det er ekstra leit ettersom det rammer påsketrafikken, sier Jacobsson.

KANSELLERT: Et SAS-fly som skulle gå fra flyplassen på Las Palmas på Gran Canaria i går, kunne ikke dra tilbake til Norge før i dag. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
KANSELLERT: Et SAS-fly som skulle gå fra flyplassen på Las Palmas på Gran Canaria i går, kunne ikke dra tilbake til Norge før i dag. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hele Norges coronakart