Flygelederstreiken ikke vanskelig ennå

Luftfartsverkets driftssentral i Bergen har hatt problemer siden tidlig i dag, men kommer neppe til å få vansker med avviklingen av flytrafikken før streiken er et faktum i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sier assisterende luftfartsdirektør Ole M. Rambech i en kommentar til meldingen om at det kan bli forsinkelser i flytrafikken fordi flyselskapene nå må få sine informasjoner fra databasen i Bergen via telefaks og telefon.

- Det er selvsagt ressurskrevende og tidkrevende for flyselskapene, men hittil har vi ikke fått melding om forsinkelser av den grunn, sier Rambech.

Databasen ved driftssentralen i Bergen er den eneste i landet. Den har forbindelse via to linjer til en tilsvarende base i København og derfra ut i Europa og verden. Den ene av disse linjene er ute av funksjon, men hittil har Luftfartsverket klart jobben ved hjelp av den ene linjen som ennå er operativ.

Rambech sier at Luftfartsverket vil få problemer med å finne ut hvem som har tatt av og landet på de ulike flyplassene på grunn av sammenbruddet i databasen. Dette er informasjoner Luftfartsverket trenger for å fakturere selskapene.

I kveld var både SAS og Braathen opptatt av å posisjonere seg før streiken rammer Sør-Norge. I praksis betyr det at så mange fly som mulig blir tatt ut av landet eller plassert i Nord-Norge før streiken er effektiv.

(NTB)