Flygende ku

Olav Kjeldstad (20) trodde ikke sine egne øyne der han kom kjørende. Fra oven dalte ei diger ku, og braste i bakken bare en meter fra bilen. Det hele var uvirkelig, sier sjåføren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dessverre endte lufteturen med uflaks for kua.

Den spesielle hendelsen skjedde på E39 ved Ålgård utenfor Sandnes seint i går kveld. Olav Kjeldstad og tre kompiser kom kjørende da de plutselig fikk øye på en stor skygge på himmelen.

- Det kom ei ku farende gjennom lufta og braste i bakken bare en meter foran bilen. Det var faktisk ganske dramatisk, men vi klarte å unngå den, sier Kjeldstad.

Han forteller at det tok litt tid før han forsto hva som skjedde. Han måtte stoppe bilen og gjøre kuvending før han forsto hva som var skjedd.

- Jeg kikket i speilet, og var vel kommet 50 meter videre før jeg oppfattet hva som faktisk hadde skjedd. Det var faktisk ei ku, konstaterte jeg. Det hele var uvirkelig, sier han.

Kjeldstad fikk stoppet og varslet politiet. Den ulykksalige kua hadde ikke flaksen på sin side, og rakk bare å raute klagende et par ganger før den døde av skadene. Da politiet og bonden kom til ulykkesstedet kunne de raskt konstatere hendelsesforløpet. Kua må ha forvillet seg utfor et ti meter høyt stup ned mot motorveien. Kjeldstad tør ikke tenke på hva som hadde skjedd hvis kua hadde truffet bilen.

- Jeg var temmelig skjelven like etterpå. Men jeg innrømmer at vi lo litt etterpå. Det hele var jo tragikomisk, sier han.

UFLAKS: Kua døde etter flygeturen og ble i går kveld fjernet fra motorveien.