Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flygere satt fri av gisseltaker

En bevæpnet mann har i morgentimene satt fri alle gislene han tok da han stormet et passasjerfly på hovedflyplassen i New York i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Først gang publisert klokka 06:47

Dramaet startet ved 04-tida i natt norsk tid. Gisseltakeren, som er i 20-årene, kjempet seg forbi sikkerhetssperringene på John F. Kennedy internasjonale flyplass i New York.

Slapp gisler fri

Passasjerene i flyet ble raskt sluppet fri, men både kapteinen og co-piloten hans ble tatt som gisler inne i flyet. Forhandlere var raskt på plass og fikk vite at mannen krevde å få snakke med noen fra det argentinske konsulatet i New York.

Først ble kapteinen ombord satt fri, mens forhandlingene pågikk. Litt senere ble også co-piloten på maskinen satt fri. En stund senere overga mannen seg til politiet.

Forsinket avgang

Flyet som ble stormet var over en time forsinket fra New York. Maskinen er fra selskapet National Airlines, og skulle til å ta av fra JKF til Las Vegas da det ble bordet av mannen. Ingen av passasjerene ble skadd i gisselsituasjonen..

Revet over ende

En av passasjerene ombord forteller til New York Times hva som skjedde.

- Jeg satt meg ned i setet mitt, tok på meg sikkerhetsbeltet og det neste som skjer er at alle ombord ble urolige og begynte å skrike, sier Misty Nichols.

Passasjerene skal ha blitt sendt ut av flyet i all hast, og i tumultene som oppsto skal en liten jente ha blitt revet over ende og trampet på, sier Nichols.

Hun forsøkte å få med seg noe av bagasjen sin i kabinen, men fikk beskjed om at det var viktigere å redde livet sitt, enn å få med seg sine personlige eiendeler.

Foreløpig vet ikke politiet hvordan mannen har klart å få våpen forbi sikkerhetssjekken.

- Det er et veldig god spørsmål, sier Greg Trevor, en tjenestemann ved flyplassen til New York Times.

PÅ PLASS:</B> Politiet omringet raskt flyet som mannen forskanset seg i på JFK-flyplassen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media