Flygere tatt ut i streik

Tre ambulanseflygere er tatt ut i streik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tre flygere i luftambulansetjenesten er tatt ut i streik etter brudd i meklingen mellom ledelsen og flygerne i Norsk Lufttransport AS natt til fredag.

Meklingen mellom ledelsen og de ansatte i selskapet startet klokka 10 torsdag formiddag.

Riksmeglingsmann Svein Longva meklet mellom partene til meklingsfristen gikk ut ved midnatt. Bakgrunnen er at partene ikke ble enige om hvordan arbeidstid i flyambulansetjenesten skal beregnes i forbindelse med flygernes beredskapsvakt.

Flygerne har i dag en beredskapsordning hvor de kan være hjemme inntil det kommer et oppdrag. Beredskap fra hjemmet er i dag kompensert med 20 prosent arbeidstid, når de oppholder seg i egen bopel. Flygerne krevde at denne beredskapen skal kompenseres 100 prosent.

De tre flygerne som er tatt ut i streik er organisert i Norsk Flygerforbund. Kun tre av de totalt 62 ansatte i luftambulanstjenesten streiker.

- Streiken får i første omgang ingen konsekvenser for luftambulansetjenesten. Vi har hentet inn standby-piloter for å erstatte de tre flygerne, sier ambulansesjef Geir-Arne Sørensen i Lufttransport AS til NTB.

Norsk Lufttransport AS er et privat selskap som sammen med Norsk Luftambulanse opererer Statens luftambulansetjeneste med helikoptre. Selskapet  er dessuten alene om åm ha fly til bruk i ambulansetjenesten.