Flygeren var tiltalt for ulovlig flygning

Flygeren som førte ulykkesflyet til Stord, var under tiltale i Danmark for å fly ulovlig med passasjerer for betaling. Mannen skulle vært i retten senere denne måneden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det er avisa Holbæks Amts Venstreblad som i dag skriver at flygeren var under tiltale for ulovlig flygning.

- Jeg kan bekrefte at flygeren er tiltalt for å ha fløyet passasjerer for betaling uten å ha tilstrekkelige papirer i orden, sier visepolitimester ved Glostrup Politi, Svend Kiertzner, til NTB.

Mistanke

Statens Luftfartsvæsen i Danmark mistenker piloten for å ha fløyet ulovlig i mange år, bekrefter visedirektør Svend Andresen til den danske avisen.

Mannen hadde sertifikat til å fly, også med passasjerer.

- Men bare dersom det var snakk om venner og familie. Mannen hadde ikke sertifikat til å ta betalte passasjerer, sier Kiertzner.

Ulovlig

Den danske flygeren skal ifølge politiet ved flere anledninger hatt ulovlige flygninger fra Trundholm Flyveplads og Holbæk Flyveplads i Hagestad.

- En slik virksomhet er svært alvorlig av sikkerhetsmessige årsaker, sier visepolitimesteren i Glostrup, Svend Kiertzner til NTB.

Konsulent Palle Jensen ved Altek Isolering i Viby avviser overfor NTB at flygeren ikke hadde papirene i orden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer