Flygeren var tiltalt for ulovlig flygning

Flygeren som førte ulykkesflyet til Stord, var under tiltale i Danmark for å fly ulovlig med passasjerer for betaling. Mannen skulle vært i retten senere denne måneden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er avisa Holbæks Amts Venstreblad som i dag skriver at flygeren var under tiltale for ulovlig flygning.

- Jeg kan bekrefte at flygeren er tiltalt for å ha fløyet passasjerer for betaling uten å ha tilstrekkelige papirer i orden, sier visepolitimester ved Glostrup Politi, Svend Kiertzner, til NTB.

Mistanke

Statens Luftfartsvæsen i Danmark mistenker piloten for å ha fløyet ulovlig i mange år, bekrefter visedirektør Svend Andresen til den danske avisen.

Mannen hadde sertifikat til å fly, også med passasjerer.

- Men bare dersom det var snakk om venner og familie. Mannen hadde ikke sertifikat til å ta betalte passasjerer, sier Kiertzner.

Ulovlig

Den danske flygeren skal ifølge politiet ved flere anledninger hatt ulovlige flygninger fra Trundholm Flyveplads og Holbæk Flyveplads i Hagestad.

- En slik virksomhet er svært alvorlig av sikkerhetsmessige årsaker, sier visepolitimesteren i Glostrup, Svend Kiertzner til NTB.

Konsulent Palle Jensen ved Altek Isolering i Viby avviser overfor NTB at flygeren ikke hadde papirene i orden.

- Det er helt feil. Politiet tar feil. Han hadde alle papirer som var nødvendig for en slik flygning i orden, sier Jensen, til NTB.
Han opplyser at mannen var en erfaren flyger.