Flygerforbundet slakter flysikkerheten

Leder i Norsk flygerforbund Harald Stephansen er redd det bare kan være et tidsspørsmål før et lignende kapringsdrama oppstår på norsk jord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Nyttårsaften ble de 160 gislene i det kaprede Indian Airlines-flyet løslatt etter at kaprerne hadde fått innfridd sine krav. Afghanske myndigheter ga kaprerne fritt leide ut av landet.

- Enhver kapring der kaprerne får innfridd sine krav og slipper unna etterpå, er en direkte oppfordring til flere flykapringer, sier Stephansen til Dagbladet :på nettet.

Etter de to store flykapringene er lederen i Flygerforbundet er bekymret for utviklingen:

- Det ser ut til at antallet dramatiske kapringer har tatt seg opp igjen i det siste. - Bare i Norge har vi hatt tre flykapringer, og jeg er redd for hva som kommer til å skje fremover, sier Stephansen.

Krever bedre sikkerhet

Flygerforbundet har lenge etterlyst forbedringer i sikkerhetskontrollen ved norske flyplasser, også for innenriksflygninger. Gardermoen er den eneste flyplassen der alle innenlandsreisende blir kontrollert. På de andre flyplassene kontrolleres innenriksreisende etter stikkprøvemetoden.

- Alle kapringene skjedde på innenriksflygninger i Norge. Vi har lenge tatt til orde for skjerping av sikkerhetssjekken også ved norske flyplasser. Jeg er redd dette ikke kommer før norske myndigheter sitter med et lignende drama i fanget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer