STREIK: Flygerne i Norwegian er skuffet over fagbevegelsen og fortviler over det de mener er omfattende streikebryteri.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
STREIK: Flygerne i Norwegian er skuffet over fagbevegelsen og fortviler over det de mener er omfattende streikebryteri. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixVis mer

Flygerne kritiserer fagbevegelsen for passivitet

- Hvordan kan de sitte stille og se på omfattende streikebryteri?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- I vår kamp opplever vi utstrakt streikebryteri som frustrerende, og en provoserende handling fra arbeidsgiver, som ikke bidrar til å senke konfliktnivået, skriver leder i Norwegian Pilot Union (NPU) Halvor Vatnar i et brev til fagbevegelsen.

Flygerne i Norwegian er skuffet over fagbevegelsen og fortviler over det de mener er omfattende streikebryteri.

- Når ledelsen i NHO ikke heller tar tydelig avstand fra streikebryteriet som pågår, frykter vi at dette igjen skal bli malen i norsk arbeidsliv framover, skriver Vatnar.

NPU sier at de så snart støvet legger seg, vil reise disse spørsmålene for politikerne.

- Streikebryteri - Ingen sier noe om det omfattende streikebryteriet som går for seg. Hvis en fortsetter å sitte stille, har fagbevegelsen utspilt sin rolle, sier Oddbjørn Holsether, som sitter i styret i Norwegian Pilot Union, til Klassekampen.

Han beskylder Norwegian for å ha erstattet streikende flygere både ved å bruke flygere på kontrakt fra andre baser og ved å leie inn fly med mannskap.

NPUs leder Halvor Vatnar sier til Klassekampen at han mener de politiske partiene har vært unnlatende i saken.

- Hvordan kan de sitte stille og se på omfattende streikebryteri i en arbeidskamp som til de grader går på grunnleggende prinsipper i norsk arbeidsliv? spør han.

Norwegian har avvist alle påstander om streikebryteri, og har vist til at alle fly i selskapet Norwegian Air Norway, der flygerne er ansatt, står på bakken.

(NTB)