Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flyhaiker reddet av engel

Fidel Maruhi (24) heter mannen som overlevde flere timer på et flyhjul 11 400 meter over bakken. I sitt første intervju forteller han at en engel beskyttet ham under den iskalde turen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sikkerhetsfolkene på flyplassen i Los Angeles trodde ikke sine egne øyne da de fant Fidel 3. august. I hjulbrønnen på Air Frances Boeing 747-400 fra Tahiti lå 24-åringen sammenkrøpet - og levende.

I motsetning til de som har prøvd det samme før, var han i live ved ankomst. Tross dødelig lav kroppstemperatur klarte han å sette seg til motverge da sikkerhetsfolkene skulle dra ham ned fra det trange rommet.

- Jeg besvimte få minutter etter take-off, forteller Fidel til lokalstasjonen KNBC-TV.

Dødelig kald

Verdenspressen har vært på jakt etter mannens utrolige historie, men fram til nå har han vært helt taus. Etter et fire dagers sykehushopphold ble han sendt hjem til Papeete i Fransk Polynesia.

- En engel beskyttet meg under flyturen, forklarer han.

I 11 400 meters høyde er det svært lite oksygen og bitende minusgrader. På sykehuset målte de kroppstemperaturen til 26 grader - som i mange tilfeller er dødelig lavt.

Ønsket nytt liv

24-åringen husker ingenting av den dramatiske flyturen eller at han ble tatt hånd om på flyplassen. Han vil heller ikke fortelle hvordan han unnslapp sikkerhetskontrollene på flyplassen i Tahiti. To timer måtte han vente i hjulbrønnen før flyet lettet, skriver nyhetsbyrået AP.

Intervjuet med KNBC-TV ble utført på lasteplanet til onkelens kjørende pick-up. Fidel forteller at han ønsker det slik for å unngå at flere journalister skal finne ham.

- Jeg snek meg om bord fordi jeg ønsket et nytt liv, sier Fidel.

OVERLEVDE: I hjulbrønnen på Air Frances Boeing 747-400 fra Tahiti lå 24-åringen sammenkrøpet - og i live.