Stormen Ylva

Flykaos: Hotellkapasitet sprengt i natt. «Ylva» setter flere fly på bakken

Får ikke lette eller lande i Brønnøysund, Sandnessjøen, Mosjøen og Mo i Rana.

KAOS: På Gardermoen i natt var det kaos på grunn av kansellerte og innstilte fly. En rekke passasjerer la seg til å sove på flyplassen. Her rundt klokka 01.00 i natt. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
KAOS: På Gardermoen i natt var det kaos på grunn av kansellerte og innstilte fly. En rekke passasjerer la seg til å sove på flyplassen. Her rundt klokka 01.00 i natt. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Flyplassene i Brønnøysund, Sandnessjøen, Mosjøen og Mo i Rana er i morgentimene i dag kraftig rammet av stormen «Ylva».

- Det er for dårlig vær til at vi får landa eller tatt av. Vi har tatt av med en avgang fra Mo i Rana i dag morges. Men vi kommer ikke ned på flyplassene, så da kommer heller ikke passasjerene av der, sier kommunikasjonsdirektør Silje Brandvall i Widerøe til Dagbladet.

- Hun er sinna

Hun sier det vil bli forsinkelser som følge av uværet «Ylva» i dag.

- Hun er sinna. For passasjerenes del gjelder det å følge med på meldingene fra flyselskapene og i mediene for å se på forsinkelsene som er, sier Brandvall.

Oslo Lufthavn Gardermoen ble kraftig rammet av snøvær i natt, som kan forplante seg utover dagen.

- Vi har en håndfull kanselleringer som en konsekvens av vinterværet i går og noen forsinkelser. Vi jobber på spreng med å få trafikken på plass igjen, sier pressekontakt i SAS, Tonje Sund, til Dagbladet.

Hotellkapasitet sprengt

Hun sier hotellkapasiteten var sprengt på Gardermoen i går som følge av vinterværet og et stort antall kanselleringer. SAS hadde blant annet passasjerer innlosjert i loungen. I Tromsø var forholdene liknende.

På høyttaleranleggene på Gardermoen i går ble det seint i går fortalt at det ikke var mulig å oppdrive hotell verken der eller i Tromsø. Rundt klokka 01.00 hadde flere ventende passasjerer lagt seg ned for å sove på flyplassen.

- Vi gjorde alt vi kan for å finne overnatting og for å ta vare på passasjerene. I hovedsak skal det gå som normalt utover dagen, men det er noen kanselleringer som følge av været i går. Vi jobber på spreng for å få passasjerene av gårde. Værforholdene på Gardermoen er nå greie, sier Sund.

Sund opplyser at noen hundre passasjerer ble innlosjert på hotell, mens et titalls passasjerer måtte overnatte på flyplassen.

Kan bli flere forsinkelser

Også Norwegian måtte sende passasjerer på hotell istedenfor med fly onsdag.

- Jeg har ikke oversikt over hvor mange passasjerer som ble berørt per nå, men vet at flere måtte ta inn på hotell, sier Daniel Kirchhoff, presseansvarlig Norwegian, til NTB.

Selv om værforholdene ser bedre ut på Oslo Lufthavn i dag, opplyser Kirchhoff at det kan bli forsinkelser både her og på flyplasser i Nord-Norge som følge av været.

- Passasjerer som eventuelt berøres, får direkte beskjed fra oss, sier han.

- Det verste foran oss

Pressekontakt Gurli Høeg Ulverud i Avinor sier følgende.

- Være er bedre på Gardermoen nå med fem varmegrader og regn. Det er et etterslep fra i går, men ikke noe drama.

Hun sier det ikke ser ut til at «Ylva» har forårsaket noe stort i flytrafikken foreløpig.

- Vi har nok det verste foran oss med denne stormen, sier hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer