Flykaos i Nord-Norge

Stormen feide ned seks etasjes stillas i trafikkert Bodø-gate

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Flytrafikken over store deler av rutenettet i Nord-Norge vil være ute av kurs utover dagen selv om stormen rundt Bodø og Helgelandskysten er i ferd med å stilne.

-På mange flyplasser er fortsatt været for hardt til å sette i gang trafikken. Men hovedproblemet nå er at fly og mannskap er på feil sted. Trafikken stoppet opp i går kveld på grunn av været, og jeg tør ikke love når vi er i rute igjen. Planene forandrer seg fra time til time, og beste tips til publikum er å ta kontakt med den flyplassen de skal reise fra i dag, særlig mellom Bodø og Trondheim, sier operasjonsleder Ronny Silberg ved trafikksentralen til Widerøes hovedkontor i Bodø til Dagbladet.no.

E6 over Saltfjellet er fortsatt stengt, og det dominerende ferjeselskapet i Nordland, OVDS, har heller ikke kommet ajour med ruteplanen.

-Det har vært full storm hele strekningen fra Røst og nedover Helgeland. I morgentimene har været løyet noe til nordvestlig liten storm og utover dagen vil det løye ytterligere til nordvestlig stiv kuling, sier vakthavende meterolog Esben Biseth Gran ved værvarslinga i Tromsø.

Englevakt i Bodø

Politiet i regionen hadde ikke fått melding om dødsulykker eller alvorlige personskader i morgentimene. Takplater og andre byggematerialer er tatt av stormen i Bodø, der folk i sentrum hadde englevakt i går kveld. I trafikkerte Professor Schuttes gate i sentrum blåste et seks etasjes byggestillas overende, traff tre parkerte biler, men ingen mennesker.

Har du bilder fra uværet ?