Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flykaos i Tyskland i dag

Disse seks flyplassene rammes hardest av Lufthansa-streik.

 VERRE I DAG:  Lange innsjekkingskøer på Franz Josef Strauss-flyplassen i Munchen i går. I dag blir seks flyplasser i Tyskland rammet av streiken blant de tyske kabinansatte i Lufthansa. FOTO: PETER KNEFFEL, AFP/NTB SCANPIX.
VERRE I DAG: Lange innsjekkingskøer på Franz Josef Strauss-flyplassen i Munchen i går. I dag blir seks flyplasser i Tyskland rammet av streiken blant de tyske kabinansatte i Lufthansa. FOTO: PETER KNEFFEL, AFP/NTB SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyske kabinansatte i flyselskapet Lufthansa har begynt en 24 timer lang streik.

Selskapet varslet at 1 200 flyginger kan bli innstilt fredag.

Det er tredje gang i løpet av én uke at de kabinansatte legger ned arbeidet i protest mot lønns- og arbeidsvilkår.

Denne gangen omfatter streiken seks store tyske flyplasser, og selskapet har varslet at 1 200 flyginger vil bli kansellert.

Flyplassen er Frankfurt, Berlin, Hamburg, Munchen, Dusseldorf og Stuttgart.

Også New York og Hongkong Det er først og fremst innenlandsrutene som rammes, men også interkontinentale flyginger på rutene New York-Frankfurt og Hongkong-München er innstilt.

Streikene tidligere denne uken har vært mindre omfattende. Medlemmene av fagforbundet UFO krever en lønnsøkning på 5 prosent samt visse innrømmelser i striden om bruk av deltidsansatte.

Lufthansa har tidligere tilbudt de kabinansatte et lønnstillegg på 3,5 prosent, men nekter å diskutere bruken av deltidsansatte. Ifølge en uttalelse fra selskapet har det vært kontakt mellom partene, men ingen forhandlinger så langt.

 (NTB-AFP).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media