Flykaos og forsinkelser

Reisende på Gardermoen må fortsatt regne med forsinkelser de nærmeste dagene. - Møt til avtalt tid, men vær forberedt på en del forsinkelser, sier viseadministrerende direktør Nic. Nilsen i Oslo Lufthavn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed vil det ta minst noen dager før alt går som normalt og Gardermoen blir kvitt de verste barnesykdommene sine. Men Nic. Nilsen kan ikke angi akkurat hvor mange dager det kommer til å gå før alt går knirkefritt.

I går hadde Gardermoen flere innkjøringsproblemer, i tillegg til at Braathens fortsatt kjørte med reduserte avganger etter streiken. Enkelte passasjerer måtte gå fra flyet og over flystripa da de ankom flyplassen.
- Vi har hatt problemer med informasjonsanleggene. Dette har ført til at reisende er blitt vist til feil gate ved flere avganger, sier Nilsen.

Kaos

I tillegg har det vært kaos ved Kastrup og Arlanda, fordi flykorridorene i lufta ble lagt om. Dette førte til enda flere forsinkelser på Gardermoen.

- Lørdag vil trolig alt gå mer eller mindre normalt, fordi det er mindre trafikk, men utover søndagen vil det trolig bli noen forsinkelser igjen, sier Nilsen.

I går gikk Gardermoen med 20 prosent reduksjon av normal flykapasiteten på Fornebu. I går innebar det 32 avganger i timen. Gardermoen skal etter hvert kunne fly med 80 avganger i timen.

- Det er umulig å gi en fast dato for når vi kan gå som normalt igjen og vi ikke må regne med problemer på flyplassen. Tross alt har det gått ganske bra til å være første dag etter den offisielle åpningen, sier Nilsen.

Får kjeft

De ansatte på Gardermoen er de som har måttet ta den største støyten etter åpningen. Flere ansatte var i går oppgitt etter å ha fått klager og kjeft fra de reisende.

- Åpningen har vært en påkjenning for de ansatte. Det blir gjort en løpende vurdering av når vi kan øke kapasiteten og kjøre som normalt. Etter hvert som flygelederne blir mer vant til rutinene vil ting bli bedre, sier Nilsen.

<B>KAOTISK:</B> Det var fortsatt en del innkjøringsproblemer på Gardermoen i går.