Flykaprer fikk jobb i NRK

For ni år siden dekket Knut Olsen flykapringen på Gardermoen. Nå har flykapreren også fått seg jobb i NRK.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Har dere vurdert sikkerheten ved å ansette en som er dømt for flykapring, spurte en tydelig overrasket Knut Olsen NYDI-sjef Anne Aasheim på Redaksjon 21 i kveld.

Aasheim svarte at de ikke hadde vurdert sikkerheten ved å ha ham ansatt, og ville heller ikke si hvilken jobb han har i NRK i dag.

Dømt i Russland

Brødrene Farhad og Monsour Muhammadi Inejeh kapret et Aeroflot-fly i Baku i Aserbajdsjan i september 1993. De truet med å sprenge flyet med tre håndgranater og tvang flyet til Gardermoen.

Aftenposten avslørte i dag at kaprerne nå har fått oppholdstillatelse i Norge på humanitært grunnlag.

Etter flykapringen ble de sendt til Russland hvor de ble dømt til fem års fengsel. Etter to år ble de løslatt, men ble nektet oppholdstillatelse i landet.

Opplysningene har vakt oppsikt, og tidligere justisminister Grete Faremo er sterkt kritisk til at kaprerne nå har fått oppholdstillatelse i Norge.

Men på Redaksjon 21 på NRK i kveld tok Knut Olsen opp at en av kaprerne fikk jobb i NRK. Han ble ansatt før oppholdstillatelsen var i orden.

<B>OVERRASKET: </B> Knut Olsen synes det er litt spesielt å ha fått en tidligere flykaprer som kollega i NRK.
<B>INTERVJUET I 1995: Mansour Injeh blir intervjuet av Aftenposten før han ble utvist til Russland i 1995. Han forteller at han og broren kapret flyet for å komme til et demokratisk land.
KAPRET: De iranske brødrene Farhad og Mansour Muhammadi Injeh kapret et russisk Aeroflot-fly i Aserbajdsjan. Flyet var på vei fra Baku i Aserbajdsjan til Perm. De truet med å sprenge flyet med håndgranater, og tvang det til å lande på Gardermoen. Ved landing ga brødrene beskjed om at de ønsket politisk asyl i Norge.