Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flykapreren er 40-åring bosatt på Voss

Skal ha psykiske problemer. Ble overmannet av 54-årig Troms-mann.

SPILLET OVER: Her føres den 40-årige kapreren bort av tyrkisk politi, etter først å ha blitt overmannet av Troms-mannen Dag Gjerstad. Foto: SALIH ZEKI FAZLIOGLU/ANATOLIAN/REUTERS/SCANPIX
SPILLET OVER: Her føres den 40-årige kapreren bort av tyrkisk politi, etter først å ha blitt overmannet av Troms-mannen Dag Gjerstad. Foto: SALIH ZEKI FAZLIOGLU/ANATOLIAN/REUTERS/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mannen som i går prøvde å kapre et Turkish Airlines-fly på vei fra Oslo til Istanbul, er en 40-åring hjemmehørende på Voss, skriver Avisa Hordaland.

40-åringen skapte betydelig redsel om bord på Boeing 738-maskinen da han plutselig stilte seg i midtgangen og skrek at han hadde ei bombe.

- Da jeg snakket med ham i går, fortalte han at han skulle til Oslo og ordne noe. Han sa også at det ikke var sikkert han kom tilbake til Voss på en stund, sier en venn av flykapreren til lokalavisa.

Vennen er ikke overrasket over utfallet av reisen.

Fryktet å bli skutt Ifølge passasjeren Jan Svensen (46) fra Lillehammer sto mannen helt bakerst i flyet, iført ei finlandshette, mens han snakket høyt på tyrkisk.

- Jeg følte at nå smeller det, sa Svensen til Dagbladet seint i går kveld.

Flere passasjerer fryktet at han enten skulle detonere bomba han påsto å ha, eller begynne å skyte i kabinen.

- Jeg tenkte: «Blir jeg sprengt nå? Går jeg i lufta?», sier passasjer Salim Tahar (31) til TV 2 Nyhetene.

- Pappa la ham i golvet I denne situasjonen foretok flyet en rask nedstigning og skal ha landet relativt hardt på Atatürk-flyplassen i Istanbul.

Etter landing skal han ha blitt overmannet av «en stor nordmann», som viser seg å være Dag Gjerstad (54) fra Troms.

- Jeg fikk inntrykk av at det var pappa alene som grep inn og la ham i golvet, sier datteren Johanne Oxlund Gjerstad til VG.

Faren er på vei til Sør-Afrika.

Kjemper for opphold Ifølge Avisa Hordaland skal den 40-årige mannen ha kjempet en årelang kamp for å få varig oppholdstillatelse i Norge - men fått avslag gang på gang.

Seinest i sommer sultestreiket han i 43 dager - også denne gangen uten resultat.

Nå er han i tyrkisk politis forvaring og avventer sin videre skjebne. En journalist i den tyrkiske avisa Hürriyet opplyste i går kveld til Dagbladet at han skal gjennomgå en medisinsk utredning.

Informasjonsavdelingen ved Atatürk-flyplassens driftsselskap beskrev i går kveld 40-åringen som «en full og gal passasjer».

Politiet har ikke funnet sprengstoff på flyet.

SULTESTREIKET: Seinest i sommer sultestreiket 40-åringen for å oppnå fast oppholdstillatelse i Norge. Det førte ikke fram. Foto: SALIH ZEKI FAZLIOGLU/ANATOLIAN/REUTERS/SCANPIX
SULTESTREIKET: Seinest i sommer sultestreiket 40-åringen for å oppnå fast oppholdstillatelse i Norge. Det førte ikke fram. Foto: SALIH ZEKI FAZLIOGLU/ANATOLIAN/REUTERS/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling