Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flykaprerne er pågrepet - passasjerer løslatt

Sju menn som truet med å sprenge et meksikansk passasjerfly i luften, er nå pågrepet. Alle 104 passasjerer er løslatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no) Et meksikansk passasjerfly Boeng 737 med 104 passasjerer om bord, ble kapret i kveld på flyplassen til det populære feriestedet Cancun i Mexico. Flyet ble flydd til den internasjonale flyplassen i Mexico City, melder Reuters.

Der landet flyet trygt. Dette skal ha vært et resultat av forhandlinger mellom kaprerne og den meksikanske transportminister Juan Molinar.

Sluppet fri

Alle passasjerene er nå sluppet fri. De ble transportert bort fra området i busser, ifølge CNN som direkteoverfører den spanske TV-kanalen Azteca.

Enkelte har også gått til fots bort fra flyet, bærende på håndbagasje, eskortert av bevæpnet politi. Det er uavklart hvilke nasjonaliteter passasjerene tilhører.

Også mannskapet ombord på flyet skal være løslatt.

Stormet flyet
Bevæpnet meksikansk politi omringet flyet og stormet det ved å ta seg inn via den bakre inngangen. Rundt klokken 22 i kveld norsk tid ble sju menn ført ut av flyet med håndjern.

Kaprerne antas å være fra Bolivia eller Colombia, melder spanske medier. De skal ha truet med å ha en bombe inni en brun pakke.

Ville snakke med presidenten
Menn skal ha tatt kontroll over flyet og truet med å sprenge det i luften hvis de ikke fikk snakke med president Felipe Calderon, ifølge avisen Reforma.

Ironisk nok skal presidenten tilfeldigvis ha vært på flyplassen hvor det kaprede flyet landet, men han skal ikke ha snakket med dem.

Hadde kone og barn i flyet
En mexicansk mann som skulle plukke opp sin kone og sine to barn på flyplassen, fikk sjokk da han mottok denne tekstmeldingen fra sin kone:

«Flyet er kapret. Ikke ring meg tilbake.»

- Jeg har nå snakket med min kone og mine to barn. Kaprerne truet med å ta fra dem telefonen inne i flyet. Derfor ville hun ikke at jeg skulle ringe henne. Men nå er hun og barna ute av flyet og er fraktet bort, forteller mannen til Azteca.

- Hun sa til meg at alt gikk greit på innsiden av flyet mens det var kapret, forteller mannen.

- Skremmende

En kvinne som er på den internasjonale flyplassen i Mexico, forteller til Azteca at alle fly er kansellert.

- Jeg skulle til Cancun hvor det kaprede flyet kom fra, men fikk akkurat vite at alle fly er innstilt. Det er bevæpnede vakter over alt på flyplassen og veldig skremmende, sier kvinnen.

<b>FLYET:</b> Dette passasjerflyet, Boeng 737 med 104 passasjerer ombord, ble kapret på det populære feriestedet Cancun i Mexico i kveld. Foto: AP Photo/Gregory Bull
<b>FLYET:</b> Dette passasjerflyet, Boeng 737 med 104 passasjerer ombord, ble kapret på det populære feriestedet Cancun i Mexico i kveld. Foto: AP Photo/Gregory Bull Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling