Flykapring avsluttet

En mann i rullestol og sønnen hans har overgitt seg etter flykapring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les også: Far og sønn kapret fly

De to kapret et innenriksfly, men overga seg etter fem timer. Da hadde de allerede sluppet mannskapet og de øvrige passasjerene fri, opplyser myndighetene i Colombia.

Ifølge de frigitte gislene hadde den eldre mannen blitt delvis lammet etter å ha blitt skutt av politiet for 14 år siden, og at han uten hell hadde søkt erstatning for skaden.

En senator som deltok i forhandlingene med de to kaprerne sier han hadde overlevert en sjekk på 100 millioner colombianske pesos (drøyt 275.000 kroner), men at regjeringen ikke vil betale ut beløpet.

Flyet hadde 20 passasjerer og et mannskap på minst fire da det ble kapret mandag på vei mellom Florencia og hovedstaden Bogota.

I Bogota ble det omdirigert til en militær flystasjon i nærheten av den sivile flyplassen. Kort etter landingen fikk kvinnene og to babyer om bord forlate flyet, mens en prest fikk komme om bord for å forhandle. Noen timer senere ble de øvrige passasjerene sluppet fri.

Mannskapet kom ut av flyet samtidig som kaprerne overga seg, fem timer etter at dramaet startet.

Kaprerne hadde smuglet med seg to granater på flyet og risikerer 25 til 40 års fengsel.

– Dessverre må han stilles til ansvar, sier justisminister Mario Iguaran, som likevel sympatiserer med den eldre mannen som sto bak mandagens aksjon.

Kapringen førte også til at Colombias regjering avlyste fredssamtaler med FARC-geriljaen i landet. (ANB-AP)

DRAMAET OVER: Her føres kaprerne vekk fra flyet etter et fire timers drama i Colombia.