Flykaptein kastet ut skrikerunge

Gutten ble kranglete da tåteflaska forsvant.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Jamila Asibas skulle på pilgrimsreise med sin fire år gamle sønn i desember i fjor. Men de to kom ikke lenger enn til sikkerhetskontrollen på Gøteborg City Airport, skriver Aftonbladet.se. Da ble nemlig gutten hennes sutrete.

- Han begynte å gråte og skrike da de tok tåteflaska hans med saft. Jeg forsøkte å roe ham ned, forteller Jamila til avisen.

Kapteinen sa nei

Men mors trøst hjalp lite. Kapteinen på Ryanair-maskinen var svært lite interessert i få en skrikerunge om bord, så han nektet de to å fly.

- Jeg fikk sjokk. Jeg begynte å gråte da politiet eskorterte meg ut, sier mamma Jamila.

Tok to måneder å få igjen bagasjen

Saken endte ikke der. Asibas hadde sjekket inn bagasjen før hun gikk gjennom sikkerhetskontrollen og det tok hele to måneder før hun fikk den tilbake, og da var den ødelagt.

Løp forbi sikkerhetskontrollen

KAPTEINEN SA NEI: Ryanair-kapteinen ville ikke ha en fire år gammel gråtende gitt i sitt fly. Illustrasjonsfoto: Scanpix
KAPTEINEN SA NEI: Ryanair-kapteinen ville ikke ha en fire år gammel gråtende gitt i sitt fly. Illustrasjonsfoto: Scanpix Vis mer

Hun følte seg krenket og tok saken videre til Diskrimineringsombudet, som nå utreder saken for å finne ut om det har skjedd noe diskriminerende. I forrige uke hadde ombudet et møte med sikkerhetsselskapet Nova protection som er ansvarlige for sikkerheten på flyplassen.

- Vårt sikkerhetspersonell snakket med politiet og tok kontakt med kapteinen etter at kvinnens sønn hadde løpt forbi sikkerhetskontrollen to ganger. Kapteinen bestemte da at barnet ikke fikk være med, sier administrerende direktør Anders Krantz i Nova protecetion til Aftonbladet.

Han beklager det hele, men sier at det var kapteinen på Ryanair-flyet som hadde det siste ordet i saken.

Flykaptein kastet ut skrikerunge