Flykapteinen fikk 15 advarsler før krasjlanding

21 passasjerer omkom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Flykapteinen som krasjlandet et jetfly på Java i mars, ignorerte gjentatte advarsler om at han nærmet seg landing i dobbelt så høy hastighet som anbefalt. Han overså også annenpilotens bønn om å avbryte landingen. Slik konkluderer den nasjonale transport-sikkerhetskomiteen i Indonesia, melder AP.

- Piloten var fiksert på å lande flyet på rullebanen, og enten hørte han ikke, eller så overså han meldingene fra sikkerhetssystemet, sier komiteens leder, Tatang Kurniadi.

Krasjlandingen kostet 21 mennesker livet. En australsk kameramann som overlevde styrten, filmet fortvilte passasjerers flukt fra det brennende flyvraket.

Redningsmannskapene var også dårlig utstyrte, noe som også kan ha kostet liv. Flere redningsbiler nådde ikke frem til ulykkesstedet, og enkelte brannbiler var uten nødvendig slukningsutstyr, skriver The Jakarta Post.

Flyet, en Boeing 737-400, skled av rullebanen og stupte inn i en risåker, før det tok fyr. Flykapteinen, andrekapteinen og 117 andre passasjerer overlevde, mange med alvorlige brannskader. Om bord var flere australske regjeringsmedlemmer og journalister.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer