UTE AV KONTROLL: Over 2000 bygninger og strukturer trues av en enorm skog- og buskbrann ved byen Tehachapi i USAs delstat California. Brannen startet da et småfly styrtet søndag kveld, og doblet seg i størrelse bare i løpet av mandag. Foto: AP Photo/Dave Mills/SCANPIX
UTE AV KONTROLL: Over 2000 bygninger og strukturer trues av en enorm skog- og buskbrann ved byen Tehachapi i USAs delstat California. Brannen startet da et småfly styrtet søndag kveld, og doblet seg i størrelse bare i løpet av mandag. Foto: AP Photo/Dave Mills/SCANPIXVis mer

Flykrasj startet enorm brann

Truer tusenvis av bygninger i California.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hundrevis av familier er evakuert, tusenvis av hjem og bygninger truet og over 35 kvadratkilometer land nedsvidd, etter at et småfly som styrtet ved fjellbyen Tehachapi nord for Los Angeles startet en vegetasjonsbrann sent søndag kveld, lokal tid.

To menn om bord flyet av typen Cessna 210 omkom, melder lokalavisa tehachapinews.com.

Over 1200 brannfolk, støttet av helikoptre og fly som slipper vann og brannhemmende kjemikalier, har greid å få rundt ti prosent av brannen under kontroll i det bratte og vanskelige terrenget, ifølge Los Angeles Times og Reuters.

Så langt er 12 bolighus og 18 andre bygninger ødelagt. Cirka 650 hjem og 1500 kommersielle strukturer - hovedsaklig vindmøller - er truet av brannen, som fortsetter å herje og spre seg grunnet ekstremt tørr vegetasjon, lav luftfuktighet og sterke vinder, ifølge delstatens departement for brann- og skogbeskyttelse, Calfire, som antar at brannen først er under kontroll på fredag.

Tehachapi-brannen er én av minst fem store skogbranner som herjer fritt i California for øyeblikket, ifølge en oversikt hos Calfire.

Årsaken til flystyrten er foreløpig ikke kjent.