Flykter fra Anundsen

Anders Anundsen har rekordhøyt forbruk av politiske medarbeidere. I løpet av to og et halvt år har fem Frp-ere forlatt departementet.

FORLATT :  Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen har mistet fem politiske medarbeidere i løpet av kort tid. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FORLATT : Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen har mistet fem politiske medarbeidere i løpet av kort tid. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Høsten 2013 inntok Anders Anundsen Justis- og beredskapsdepartementet. Anders Anundsen og hans håndplukkede medarbeidere - statssekretærer og politisk rådgiver - skulle føre Norge inn i en ny tid, hvor Fremskrittspartiet, og lov og orden skulle settes på kartet.

Anundsen skulle rydde opp etter ti år med sosialdemokrater i styringen av norsk justispolitikk.

Flyktet I løpet av de to og et halvt åra Anundsen har hatt sete ved Kongens bord, har de politiske medarbeiderne flyktet en etter en. I de fleste andre departementer er det stabilt i politisk ledelse, mens i Justis- og beredskapsdepartementer sitter Anders Anundsen igjen alene.

Førstemann som forlot justis- og beredskapsministeren var den tidligere FpU-lederen Himanshu Gulati. Etter bare et år gikk han fra stillingen som statssekretær. Gulati fikk ny jobb hos Erna Solberg på SMK (Statsministerens kontor).

Hans Johan Røsjorde ble utnevnt til statssekretær noen uker etter valget i 2013, og forlot Anundsen i juni 2015. Nå er Røsjorde pensjonist.

Da Anundsen ble utnevnt, tok han med seg Per Sandbergs rådgivere, Vidar Brein-Karlsen og André Rajan Kolve, fra Stortinget. Da Gulati gikk, ble Jøran André Smedal Kallmyr hentet inn som statssekretær.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer