Flykter fra drømmeøya

Søndag vant drammenseren Bent Oppermann rekordpotten på 25 millioner kroner i det nasjonale lotteriet i Venezuela. Nå oversvømmes han av tiggerbrev, og må ha væpnede vakter for å beskytte seg og familien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oppermann - som har bodd rundt ti år i Venezuela - vet ikke helt om han skal juble eller fortvile over den enorme pengesummen han vant i det nasjonale lotteriet: To milliarder venezuelanske bolivar.

For å beskytte sin venezuelanske kone Tina og barna Daniela (15) og Kevin (2), måtte TV-selskapet Venevision dikte opp en historie om at Oppermann eide et supermarked i en annen kant av landet.

Til Dagbladet forteller han den sanne versjonen.

Kidnapping

- 25 millioner kroner er kanskje ikke all verden i Norge. Men her i Venezuela, og på øya Isla de Margarita, er det ufattelig mye, sier Oppermann.

- Kidnapping - og det som verre er - kan bli utfallet etter å ha vunnet en så stor pengepremie. Og da må man ta konsekvensene av det, sier han på telefon fra idylliske omgivelser utenfor Isla de Margarita.

Der jobber han på seilbåter og tar turister med på turer utenfor den venezuelanske kysten.

Allerede dagen etter at han vant det som tilsvarer en hel haug med årslønner, var han tilbake på jobb.

Når Dagbladet gratulerer med lottogevinsten, svarer han:

- Jo, takk for det, men det verste var at jeg måtte jobbe i dag! Akkurat nå har jeg 40 turister foran meg i en seilbåt.

Nesten hver dag drar han ut med turister, hovedsakelig fra Venezuela, i store seilbåter som frakter snorkle- og dykkerentusiaster til korallrev utenfor hjembyen Juan Griego.

Tilbake til Norge

Om det blir flere seilejobber, vet han ikke. I løpet av noen uker kommer han på besøk til Norge.

Den videre framtida fortoner seg usikker. Kanskje må familien flytte.

- Med privat vakthold døgnet rundt vet jeg ikke om det er verdt å bo der lenger.

- I løpet av neste tirsdag håper jeg at alt er ordnet med banken, slik at vi kan fordufte en måned eller to. Eller i hvert fall så lenge at det roer seg her hjemme. I mellomtida vil hans bror, Bjørn Oppermann, drive virksomheten.

Tiggerbrev

Den siste uka har TV-bildene av Bent Oppermann (35) idet han mottar bolivar-milliardsjekken, gått ustanselig på Venevisions kanal 4. TV-kanalen er den største kommersielle kanalen i Venezuela, og har millioner av seere.

Og det betyr oppstyr for familien på fire.

Etter storgevinsten har Bent måttet bruke nesten en time på å komme seg gjennom store folkemengder som hele tida befinner seg på eiendommen hans.

Trusler

Alle sier de ønsker å gratulere ham, men daglig får han tiggerbrev og henvendelser - og nærmest trusler - om å gi bort en slant til fattige naboer.

- Å komme hjem og bli møtt på den måten er veldig ubehagelig. Hele livssituasjonen er forandret, sier han noe oppgitt.

Nå vil Bent, Tina og barna bruke tida til å se Norge på ordentlig.

- Det er nesten flaut. Jeg har sett nesten alle kanter av verden, men Norge er omtrent det landet jeg har sett minst av. Jeg har så vidt vært i Bergen, forteller drammenseren.

IKKE SOM ANDRE MILLIONÆRER: Bent Oppermann vant storgevinsten i et nasjonalt lotteri i Venezuela sist søndag. Nå rømmer han landet sammen med kona Tina og barna.