NÆRMER SEG DEN STØRSTE BYEN:  Flammene nærmer seg nå bolig- og feriesteder ved Madeiras største by Funchal. Flere landsbyer på den portugisiske ferieøya i Atlanterhavet er allerede evakuert. FOTO: Duarte Sa, REUTERS/NTB SCANPIX.
NÆRMER SEG DEN STØRSTE BYEN: Flammene nærmer seg nå bolig- og feriesteder ved Madeiras største by Funchal. Flere landsbyer på den portugisiske ferieøya i Atlanterhavet er allerede evakuert. FOTO: Duarte Sa, REUTERS/NTB SCANPIX.Vis mer

Flykter fra flammene på ferieøya

En rekke landsbyer evakuert på Madeira. Voldsomme skogbranner også på Algarvekysten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En rekke landsbyer er evakuert på den portugisiske ferieøya Madeira, der voldsomme skog- og grassbranner raser.

Også på Algarvekysten kjemper brannmannskapene mot flammene.

Portugisiske myndigheter sendte torsdag brannmannskaper fra fastlandet til Madeira, der det lokale brannvesenet var sjanseløse i kampen mot flere branner.

Nærmer seg Funchal Flammene nærmer seg nå utkanten av Funchal, den største byen og et populært turistmål, og Portugals innenriksminister Miguel Macedo fløy selv til øya torsdag for å koordinere slukkingen.

Også landsbyene Calheta, Ribeira Brava og Santa Cruz på Madeira trues av branner, og mange innbyggere har flyktet.

På øya Porto Santo ble flere bolighus offer for flammene torsdag, og innbyggerne i flere landsbyer ble evakuert. Flere har fått behandling for røykskader på sykehus, men ingen menneskeliv har gått tapt og det er heller ikke meldt om alvorlige skader.

40 grader og skiftende vind - Skiftende vindretning gjør det svært vanskelig å slokke, og vi har bare fem brannmenn og en bil, klaget den lokale brannsjefen på Porto Santo, Afonso Nobrega.

Også på fastlandet i Portugal herjer det nå en rekke små og store skog- og gressbranner. Tørke har gjort landskapet knusktørt og temperaturen har flere steder vært oppe i nærmere 40 grader den siste uka.

På Algarve-kysten kjemper rundt 400 brannmenn med å slukke flere branner nær byen Tavira, ikke langt fra grensa til Spania, og både fly og helikoptre er satt inn i arbeidet.

Spania bistår også med fly.

Rundt 6.000 portugisiske brannfolk deltar nå i arbeidet med å slukke de rundt 200 brannene som raser landet over.

(NTB-Reuters).

TETT PÅ BEBYGGELSEN:  Bekymrede tilskuere følger flammene på vei mot et boligområde i Funchal. Over 1 000 brannmenn, mange hentet inn fra det portugisiske fastlandet, kjemper mot flammene i variable kastevinder. Det er knusktørt på bakken etter en lang periode med opptil 40 grader. FOTO: Duarte Sa, REUTERS/NTB SCANPIX.
TETT PÅ BEBYGGELSEN: Bekymrede tilskuere følger flammene på vei mot et boligområde i Funchal. Over 1 000 brannmenn, mange hentet inn fra det portugisiske fastlandet, kjemper mot flammene i variable kastevinder. Det er knusktørt på bakken etter en lang periode med opptil 40 grader. FOTO: Duarte Sa, REUTERS/NTB SCANPIX. Vis mer