Flykter fra «Floyd»

Over en million mennesker har fått beskjed om å forlate deler av Florida-kysten på grunn av orkanen «Floyd». Det norske generalkonsulatet følger sitasjonen fra time til time og er forberedt på evakueringer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det norske generalkonsultatet i Miami holder i dag stengt på grunn av orkanen. Men generalkonsul Guro Vikør melder at «Floyd» foreløpig ikke skaper problemer i området.

- Vi har vært i kontakt med generalkonsulatet og det er ikke noen problemer der borte nå. Man håper at orkanen passerer utenfor kysten, men følger sitasjonen fra time til time, får Dagbladet :på nettet vite av sekretærvakt i UD, Alex Winther.

UD har foreløpig ikke oversikt over hvor mange nordmenn som befinner seg i området.

- Det er mye cruisetrafikk og lignende i området, men foreløpig ser alt bra ut. Vi følger sitasjonen fra time til time, gjentar Winther.

Monster

Tidligere i dag passerte «Floyd» Bahamas-øyene, med kurs mot Cape Canaveral.

- Vi har å gjøre med en katastrofe som nærmer seg. Hvis den ikke endrer kurs, kan vi alle få kraftig bank. Det er snakk om et monster. Dette er en mye kraftigere storm enn «Andrew», sier direktør Jerry Jarrell ved det amerikanske orkansenteret.

40 mennesker mistet livet, og det ble gjort skader for milliarder av dollar, da «Andrew» rammet Florida i 1992.

Miami stengt

Alle flyplasser i Miami-området stengte i dag, i likhet med den travle havnen i byen, og skolebarna fikk fikk fri i påvente av uværet, melder AP.

Myndighetene har åpnet tilfluktsrom for to millioner mennesker, og over en million har fått ordre om å forlate sine hjem i kystområdene.

ORKAN I VENTE:</B> To personer betrakter det gryende uværet under palmene på West Palm Beach før orkanen «Floyd» rammet Florida-kysten for alvor i kveld.