Flykter fra halvsøsteren

Veronica Orderud har fått nok av å sitte i samme fengsel som halvsøsteren Kristin Kirkemo Haukeland. Det bitre og hatefulle forholdet har nå ført til at Veronica har byttet fengsel for ikke å møte halvsøsteren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Veronica er sliten, og har ikke krefter til å forholde seg til søsteren, sier Veronica Orderuds advokat, Heidi Ysen.

Veronica ble forrige uke flyttet fra Bredtveit kvinnefengsel til Skien kretsfengsel, der hun nå sitter på inntakscelle. Hun skal om ikke lenge fortsette varetekten på en avdeling sammen med fem andre kvinner. Årsaken til at hun flyttet fra Bredtveit kvinnefengsel til Skien, er først og fremst at hun ikke orket å ha for nær kontakt med søsteren.

Søstrene har vært i åpen konflikt, og begge har gitt vitnemål som har bidratt til å få den andre dømt. Etter at de begge ble dømt til 21 års fengsel for trippeldrap, havnet de i samme fengsel.

- Det er ingen hemmelighet at det er et konfliktforhold mellom de to søstrene. Det har ikke vært noen konfrontasjon eller åpen konflikt i fengselet, men begge søstrene så at det ville bli uholdbart i lengden å være i samme fengsel. Det ville være fare for at de kom til å møtes under lufting eller på besøksrommene. Derfor valgte Veronica å flytte til Skien, også fordi jeg bor og jobber der, og det vil være nyttig for forberedelsene av ankesaken, sier Ysen.

Skar seg helt

Det var etter trippeldrapet at forholdet mellom søstrene skar seg helt, og i retten var det nesten et hatforhold mellom de to. Gjennom sine forklaringer har Kristin trukket søsteren Veronica og hennes ektemann Per inn i trippeldrapssaken. Det kan ekteparet ikke tilgi.

- Jeg vil aldri mer ha kontakt med den jenta, uansett hva som skjer, sa Veronica i retten 25. april.

- Det ville blitt for slitsomt i lengden å måtte forholde seg til søsteren i fengselet. Veronica er sliten, men hun forsøker så godt hun kan å holde seg oppe. Hun står opp om morgenen, spiser, trener og lufter seg, og prøver å bli sliten til kvelden, slik at hun kan sove normalt, og ikke snu døgnet. Når hun får mer krefter, er målet å lese til veterinærstudiet, sier Ysen.

- Ansatte og innsatte både på Bredtveit og Skien har vært veldig hjelpsomme, og hun har fått god oppfølging. Hun får også oppfølging av den samme psykiateren som har fulgt henne siden hun først ble fengslet.

Veronica har ikke fått tillatelse til å snakke med ektemannen Per, men forsvarer Ysen har fått spesialtillatelse til å være bindeledd mellom de to.

- De er veldig avhengige av å vite at det går bra med den andre for at de skal ha det bra selv, sier Ysen

Glad

Også Kristin Kirkemo Haukeland er glad for at søsteren har byttet fengsel.

- Bredtveit er et lite fengsel. Kristin har sittet på inntaksavdelingen, den tøffeste avdelingen i fengselet, for å unngå å være på samme avdeling som Veronica. Det har vært slitsomt, og selvfølgelig letter det situasjonen noe når Veronica flytter, og Kristin nå har fått byttet avdeling. Når man ikke vil møte hverandre, er det vanskelig å være i et fengsel som bare har to besøksrom som ligger ved siden av hverandre, sier forsvarer Tor Kjærvik.

UNNGÅR KRISTIN: Veronica Orderud har flyttet fra Bredtveit kvinnefengsel i Oslo til Skien kretsfengsel.
503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 579862903


Varnish cache server