Flykter til Hongkong for å føde

Kinas 10 000 fødselsflyktninger drar til Hongkong for å gi barna en bedre fremtid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det er kanskje vanskelig å fastslå en trend blant Kinas drøye 1,3 milliarder mennesker. Men såkalt «fødselsturisme» er et problem som har tatt av de siste årene, og som myndighetene i Hongkong nå forsøker å få bukt med, skriver tyske Die Welt.

I løpet av de ni første månedene av fjoråret var antallet kinesiske kvinner som dro over til den tidligere britiske kolonien Hongkong for å føde, i overkant av 10 000. Til sammenlikning var det samme tallet bare 620 i 2002.

Snarveien til paradis

Grunnen til at flere og flere kinesiske kvinner ønsker å føde på offentlige sykehus i Hongkong, er at barna automatisk får de samme borgerrettighetene som andre innbyggere i den spesielle administrative regionen.

Rett til gratis utdanning, samt en rekke sosiale velferdsordninger, gjør at det å føde i Hongkong fremstår som snarveien til paradis for innbyggerne i det langt mindre velstående fastlands-Kina.

Myndighetene i Hongkong forsøker nå å iverksette tiltak for å stanse strømmen av fødselsflyktninger til halvøya. Det gjør de blant annet ved å øke boten for fødselsturisme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer