Flyktet fra t-bane-brann

Røyken veltet ut av tunnelåpningen på Majorstua T-banestasjon i Oslo ved 00.30-tida natt til søndag. Flere hundre personer ble evakuert fra den røykfylte tunnelen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge politiet kom ingen personer til skade.

- Tunnelåpninga så ut som et eneste stort eksosrør. Mennesker kom løpende ut av tunnelen, sier David Hansen (19), som var vitne til den dramatiske episoden. Hansen ventet på Østerås-banen på Majorstua da han ante uråd.

- Det luktet røyk. En jente som løp inn på Østerås-toget, gjorde grimaser da hun kom inn i vogna. Det var tydelig at røyken var kraftig også der. Plutselig kom det en rekke mennesker løpende og gående ut av tunnelåpninga, sier Hansen til Dagbladet.

Strømkabler

Operativ uteleder Inge Ulstumo ved Oslo politidistrikt forteller at røykutviklingen trolig oppsto i strømførende kabler i østgående løp i retning Nationalteateret.

- Vi hadde problemer med å lokalisere hvor røyken oppsto, derfor kuttet vi ikke strømmen, sier Ultstumo til Dagbladet. Selv om det var nesten tre fulle vogner inne i tunnelen, sender ikke vi inn folk på strømførende skinner, sier Ulstumo.
I natt tydet alt på at det hadde vært en kortslutning i strømkabelen langs T-banelinja, som forårsaket brannen og røykutviklingen.

- Vi fikk melding om brann og røykutvikling på T-banelinja mellom Majorstua stasjon og game Valkyrien T-banestasjon like etter klokken 0.30 i natt, sier underbrannmester Kjell Gjerde i Oslo brannvesen til Dagbladet.

Evakuert

Strømmen gikk og T-banesettet som kom kjørende stoppet like ved brannstedet.

Passasjerene ble evakuert.

- Rømningsdørene ved gamle Valkyrjen T-banestasjon ble åpnet. Så vidt vi vet er ingen personer kom til skade, sier underbrannmester Kjell Gjerde.
Ved 0.15 tida i natt brant det fortsatt i strømkablen.

- Vi har brannen under kontroll. Røykdykkere er nede i T-banetunnelen og de har kontroll over situasjonen, sier Kjell Gjerde.

- De opplysninger vi har mottatt tyder på at de reisende taklet situasjonen og at det ikke utbrøt panikk.

I natt var det uklart om hvor lenge T-banestrekningen mellom Majorstua og Nationaltheatret blir stengt, før trafikken vil gå som normalt.