Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flyktet i døden

LONDON (Dagbladet): En irsk trailersjåfør hørte lyder fra containeren da lasta skulle losses i Wexford sør i Irland i går morges. Da han åpnet containeren, fant han åtte døde og fem bevisstløse personer. To av de døde var barn

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Se døde barna var to gutter i sjuårsalderen. De fem bevisstløse i møbelcontaineren ble sendt direkte til Wexford General Hospital der de fikk behandling på intensivavdelingen. Tilstanden var i går kveld svært alvorlig.

Containeren ble i går kveld beskrevet som ei dødsfelle. De tretten personene antas å være flyktninger fra Tyrkia.

Hørte lyder

En ny smuglertragedie - der mennesker på flukt til et bedre liv betaler med livet - er dermed avslørt. Det er ikke kjent hvem som står bak menneskehandelen, som ble oppdaget da den irske sjåføren hørte lyder fra containeren han fraktet fra Waterford til Wexford i går.

Irske etterforskere samarbeider nå med belgisk, tysk og italiensk politi.

- Politi i hele Europa er klar over situasjonen. La oss håpe vi finner de ansvarlige, og at dette aldri vil skje igjen, sa etterforsker John Farrelly.

Fire menn og en kvinne i alderen 17-35 år var fremdeles i live, men ingen var ved bevissthet da politiet gjorde oppdagelsen.

- Tilstanden er alvorlig. De er dehydrert og halvveis i koma, sa en talsperson for sykehuset i går.

Containeren forlot Milano i Nord-Italia for over ei uke siden, 30. november. Den ble kjørt via Köln og videre til Zeebrügge i Belgia. Derfra gikk ferden med containerskipet «Dutch Navigator» tirsdag ettermiddag. Seint torsdag kveld ankom skipet Waterford sør i Irland. Der ble containeren stående til i går morges, og fraktet med lastebil til Wexford.

Sjåføren i sjokk

Trailersjåføren, som ikke er mistenkt i saken, kontaktet politiet da han hørte lyder fra containeren som skulle inneholde møbler. Ifølge politiet fikk han sjokk da tragedien ble avslørt.

- De som er involvert i menneskesmugling har nok en gang forårsaket en grusom tragedie. Menneskeliv er ofre for deres grådighet, sa den irske statsministeren Bertie Ahern i går.

- Vi vil ikke spare på noe for å få menneskesmuglerne for retten, sa statsminister Ahern.

Hele Norges coronakart