Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flyktet rett i døden

HOLMESTRAND (Dagbladet): Den 30 år gamle innbruddstyven rømte fra politiet, men ble drept av toget. To personer varslet politiet om at den etterlyste gikk i toglinja i Holmestrand femten minutter før tragedien skjedde klokka 07.45 i går morges.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiets særskilte etterforskningsorgan, SEFO, skal granske saken.

Dramaet begynte klokka 05.15 i går. Da ble to menn avslørt under et innbrudd i Stokke apotek. Politiet antok at de var bevæpnet, og det ble satt i gang en jakt langs E18 med store bevæpnede politistyrker. Den ene, en kjent kriminell 26-åring fra Tønsberg, ble arrestert på flukt i Almedalen utenfor Holmestrand. Kameraten klarte å komme gjennom politisperringen og fortsatte langs toglinja. Det kostet ham livet

- Tragedie

- Dette er en tragedie for togføreren og for familien til gutten. Er det menneskelig svikt som er årsaken til at toget ikke ble stoppet? spør Fred Tore Henriksen (40) og Bjarne Mathisen (40).

Da de gikk på jobb litt før halv åtte i går morges, så de en person gå midt i toglinja i Holmestrand. De ante ikke at bakgrunnen var en storstilt, væpnet politijakt.

- Han gikk sakte og med bøyd hode. Vi så ham på bare tjue meters hold. Han kunne jo være en jernbanearbeider, men han virket dopet, forteller de to til Dagbladet.

Av frykt for at han kunne ha våpen, torde de ikke få ham vekk fra toglinja. Men de visste det ikke kom tog før om knappe tjue minutter.

- Jeg gikk inn på politivakta og varslet. Da var klokka to minutter på halv åtte, sier Henriksen.

For seint

Ti minutter seinere kom kameraten Bjarne Mathisen til jobben.

- Jeg var urolig og kunne ikke vite om Fred Tore kanskje hadde glemt å melde fra. Derfor ringte jeg nødnummeret og varslet om personen på linja.

Jourhavende jurist ved Nord-Jarlsberg politidistrikt i Horten, konstituert politiinspektør Marlen Sletten, sier at første melding kom 07.40.

Et minutt etter var togledelsen i Drammen varslet, men ingen klarte å stoppe toget, som var på vei til Lillehammer, før 30-åringen ble kjørt ned bakfra og drept. Det skjedde 07.45. Togføreren var i sjokk og ble tatt hånd om av helsepersonell.

- Det er ingen grunn til å tro at lokomotivføreren har handlet galt. Han er avhørt, og det er rutinemessig tatt blodprøver av ham, sier politistasjonssjef John Thormodsrud.

Et trettitalls politifolk deltok i biljakten som endte i en tragedie - i toglinja.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media