Flyktet til Thailand

Per Heimly flyktet i går fra Norge for å komme seg unna trøbbelet med eks-bestevennen Ari Behn. Etter hva Dagbladet erfarer, fløy han i natt til Thailand - få timer etter at Se og Hør kom på gata med de første av et tjuetall Ari Behn-bilder som Heimly har solgt til ukebladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Per Heimly har til lommepenger under sitt «eksil» i Thailand. Han skal ha mottatt mellom 300000 og 500000 kroner av Se og Hør.

De neste bildene kommer i bladet neste uke - bare få dager før Ari Behns bryllup med prinsesse Märtha Louise. Disse bildene skal, etter hva Dagbladet forstår, være hakket mer vovede enn de Se og Hør presenterer denne uka.

- Per føler seg uglesett og misforstått. Han er lei av å bli sett på som en outsider i forhold til Ari. Hele situasjonen er blitt så betent at han valgte å stikke av for en periode, sier en som kjenner begge de to tidligere bestevennene.

Vennskapet brutt

Lørdag kunne Dagbladet avsløre at fotograf Per Heimly ikke står på gjestelista til det kongelige bryllupet neste fredag - og at grunnen skal være at han hadde solgt private bilder til Se og Hør.

Heimly og Ari Behn har i mange år vært nære venner, men vennskapet ble satt på en sterk prøve fra det øyeblikket Behn ble sammen med prinsessen for knapt halvannet år siden.

På det tidspunktet hadde Behn og Heimly på det nærmeste avtalt å flytte utenlands sammen.

I de siste månedene har Ari Behn gradvis droppet kontakten med de fleste av sine mer rølpete venner - og nylig var det over og ut også i forhold til Per Heimly. De to skal ha diskutert flittig hvorvidt Heimly hadde moralsk rett til å selge bildene av Behn.

Prinsipper

- Det gikk prinsipp i det fra begge parter. Ari Behn saksøkte en hotellkjede som forsøkte å benytte seg av ham i reklamesammenheng - og nå kjørte han samme tøffe linje overfor Per Heimly. Han mente dette sto om prinsipper og integritet. Per mente for det første at bildene var uskyldige, for det andre at Ari er en offentlig person - og for det tredje at han selv er profesjonell fotograf med rett til å publisere, sier kjenningen av de to.

Blant de hittil upubliserte bildene av Ari Behn, skal det finnes et «pinup»-aktig bilde av Behn liggende lettkledd oppå et norsk flagg. Det skal også finnes et «James Bond»-aktig bilde der Behn peker med et skytevåpen.

Utdrikkingslag

Bildene er tatt under reiser som Behn og Heimly har gjort i både New York og London, samt bilder hjemme fra Norge.

- Ari er blitt en av landets mest profilerte personer. Han mener at Per er blitt «en av gribbene» som er ute etter å offentliggjøre alt om ham. Per på sin side er lei av alt kjøret mot ham i kjølvannet av Aris forhold til Märtha, sier en kilde.

Conradi

I helga - rett etter at gjestelista til bryllupet ble offentliggjort - dro Ari Behn på utdrikkingslag sammen med sin forlover, skuespilleren Kåre Conradi, og flere andre «nye» venner. Blant dem den profilerte Ap-politikeren Trond Giske.

Per Heimly var ikke invitert. Han ble hjemme i Oslo.

GAMLE VENNER: Ari Behn og Per Heimly, mens de fremdeles var venner.