Flyktning ble statssekretær

For over ti år siden kom Krishna Chudasama (44) som flyktning til Norge. I dag blir hun landets første statssekretær med innvandrerbakgrunn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere kilder bekrefter overfor Dagbladet at Krishna Chudasama (44) i dag blir utnevnt som statssekretær hos Likestillings- og forbrukerminister Karita Bekkemellem, hvor også Kjell Erik Øie er statssekretær.

Sosionom

Chudasama er opprinnelig inder fra Tanzania, og kom til Norge som flyktning i 1988. Hun er utdannet sosionom med erfaring fra mange år i sosialtjenesten. De siste åra har hun jobbet som sosialombud i Fredrikstad kommune.

-  Innvandrerkvinner har lett for å bli usynlig, sa Chudasama til Fredriksstad Blad da hun entret kommunepolitikken for seks år siden. Etter det har hun bare blitt mer og mer synlig.

-  Gledelig nyhet

Chudasama har markert seg sterkt blant annet som leder for likestillingsutvalget i Fredrikstad kommune og som medlem av det regjeringsoppnevnte kontaktutvalget mellom innvandrere og myndighetene (KIM). Ved siste stortingsvalg var det mange som ble skuffet over at hun ikke fikk en sikker plass på Ap\'s stortingsliste i Østfold. Seinest i september mente Ap\'s leder i Fredrikstad, Svein Høiden, at Chudasama til og med var en god statsrådskandidat.

-  Dette er svært gledelig. Man kunne ikke funnet en bedre kandidat, sa han til Dagbladet i går.

Snudde

Det har vært intens dragkamp om de siste statssekretær-postene. Sist fredag beklaget Stoltenbergs stabssjef Lars Erik Flatø (Ap) at det ikke hadde blitt plass til folk med innvandrerbakgrunn i regjeringsapparatet.

Men etter massiv mediekritikk måtte Jens Stoltenberg snu og i flere dager har det vært klart at en Ap-kvinne med innvandrerbakgrunn kommer til å bekle en av de siste tre statssekretærpostene, og det har ikke manglet på kandidater.

Andre kandidater

Lubna Jaffery Fjell (25) fra Bergen var aktuell som statssekretær helt fram til onsdag kveld. En annen som ble nevnt, men som ikke nådde opp, var leder for kontaktutvalget mellom innvandrere og myndighetene (KIM) , Rita Kumar.

OVERRASKELSE: Få hadde trodd at Krishna Chudasama (44) kom til å bli Norges første statssekretær med innvandrerbakgrunn.