VAKTHOLD: Vaktholdet rundt Eurotunnelen under Den engelske kanal styrkes som følge av de mange forsøkene på å flykte til England. Foto: REUTERS/Juan Medina/NTB scanpix
VAKTHOLD: Vaktholdet rundt Eurotunnelen under Den engelske kanal styrkes som følge av de mange forsøkene på å flykte til England. Foto: REUTERS/Juan Medina/NTB scanpixVis mer

Flyktning klarte nesten å gå gjennom «dødens tunnel». Nå stenges den om natta

Ni personer drept i fluktforsøk siden juni.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Av britene blir flyktningstrømmen kalt en krise, og myndighetene mener den desperate situasjonen tusenvis av flyktninger
nå opplever er uakseptabel.

Hver dag forsøker en flom av illegale flyktninger å komme seg fra Frankrike under engelske kanalen gjennom tunnelen til England eller ved en av ferjeforbindelsene.

Tirsdag ble en sudanesisk borger stoppet bare et par kilometer fra utgangen på engelsk side, skriver BBC.

Stenging Hendelsen bekymrer sterkt i England, og at mannen nesten kom seg gjennom den fem mil lange tunnelen til fots, fører til at eieren Eurotunnel innfører drastiske grep.

Ifølge Telegraph velger selskapet nå å stenge tunnelen på nattestid.

Den 40 år gamle mannen som nesten klarte å gå gjennom den 50 kilometer tunnelen, må møte i retten. Hendelsen ble oppdaget av en konduktør, og førte til flere times forsinkelser for toget som gå i tunnelen.

Hendelsen på tirsdag var ikke den eneste. Samtidig forsøkte omkring 600 flyktninger å komme seg inn i tunnelen. Omkring 180 personer ble sperret inne og 20 arrestert. På tirsdag og onsdag kveld sank imidlertid antall inntrengninger til tunnelen ned til 400.

Ni mennesker er siden juni blitt drept i desperate forsøk på å komme seg gjennom tunnelen. Franske myndigheter styrker nå vakthold rundt tunnelen kraftig, samtidig som den altså stenges nattestid.

Flykter fra «jungelen» Flyktningstrømmen består hovedsakelig av flyktninger fra Afrika og Midtøsten som kryper under, klatrer over og kutter seg gjennom gjerder, gjemmer seg i og på taket av lastebiler og løper i flokk for å overbemanne politistyrker for å komme seg fra den franske havnebyen Calais til den engelske havnebyen Folkestone.
I Calais stopper mange flyktninger i den provisoriske leiren «The jungle», som Dagbladet Magasinet har besøkt for å løse Våtdraktmysteriet.

Her bor i overkant av 2000 såkalt illegale flyktninger fra hele verden. Det er ventet dobbelt så mange i løpet av sommeren. De har nesten ikke vann, ingen strøm, ingen regler, ingen vakter, ingen varme, ingenting. Noen bygger seg små trehus, andre har satt opp en liten kirke.