Flyktning-støtten: - Alarmerende

- Umulig å klare seg med 15 kroner dagen, sier Rødt-politiker Tobias Drevland Lund. Han krever høyere pengestøtte til asylsøkere på mottak etter Dagbladet-artikkel.

VANSKELIG: Marina Kutsenko (48) lånte nesten 16 000 kroner mens hun bodde på akuttmottak i Norge. Sammen med familien flyktet hun til Norge i begynnelsen av mars. Foto: Odd Arne Nomedal
VANSKELIG: Marina Kutsenko (48) lånte nesten 16 000 kroner mens hun bodde på akuttmottak i Norge. Sammen med familien flyktet hun til Norge i begynnelsen av mars. Foto: Odd Arne Nomedal Vis mer
Publisert

- Det er helt uholdbart, sier Tobias Drevland Lund, innvandringspolitisk talsperson i Rødt.

Han snakker om pengesummen som asylsøkere får når de er i akuttmottak. Mandag fortalte Dagbladet om den ukrainske flyktningen Marina Kutsenko (49), som har tatt opp forbrukslån på nesten 16 000 kroner for å dekke utgifter mens hun og familien satt på asylmottak.

Nå har Lund på bakgrunn av Dagbladets artikkel stilt spørsmål til justisminister Emilie Enger Mehl om det han omtaler som de «alarmerende» lave satsene for støtte til asylsøkere i mottak.

- Marinas historie viser at vi må ha en helt annen politikk, og må se på satsene. Det vitner om at vi har et system som skal gjøre det mest mulig vanskelig for dem som kommer hit. Det er bra at dette blir belyst, nå trenger vi en endring som gjør at det blir mye bedre for dem som bor på mottak, sier Lund til Dagbladet.

15 kroner dagen

En asylsøker i akuttmottak der det serveres mat skal få 447 kroner måneden, ifølge UDIs satser. Dette tilsvarer rundt 15 kroner dagen.

Tillegg for enslige forsørgere er 264 kroner i måneden og 402 kroner per barn under 18 år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer