Flyktningbusser skutt med raketter i Øst-Ukraina

Mange drept, hevder talsmann for forsvaret i Ukraina.

 RUSSISKE, MILITÆRE BELTEVOGNER  ti kilometer fra grenskontrollpunktet til byen Donetsk i Ukraina mandag. Foto: Pavel Golovkin, AP/NTB Scanpix.
RUSSISKE, MILITÆRE BELTEVOGNER ti kilometer fra grenskontrollpunktet til byen Donetsk i Ukraina mandag. Foto: Pavel Golovkin, AP/NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kolonne flyktningebusser skal være truffet av raketter i Øst-Ukraina.

Forsvaret og de prorussiske aktivistene i området anklager hverandre for å stå bak angrepet, melder Reuters og AFP.

- Militante opprørere skjøt mot en kolonne sivile som forsøkte å flykte fra konfliktområdet rundt Luhansk. De brukte Grad-raketter som de har fått av Russland, sier talsmann for det ukrainske forsvaret, Andrij Lysenko.

Bussene med flyktninger var på vei fra Luhansk i Øst-Ukraina og skal ha blitt truffet i områdene rundt Khrjasjtsjuvatje og Novosvitlivka.

- Mange ble drept, inkludert kvinner og barn, fortsetter Lysenko.

Visestatsminister Andrej Purgin i den såkalte Folkerepublikken Donetsk mener på sin side at det er Ukraina som har skutt raketter mot flyktningbussene.

- Ukrainerne har bombet denne veien med luftangrep og Grad-raketter i lang tid. Det ser ut til at de har drept enda flere sivile i dag. Vi har ikke mulighet til å sende Grad-raketter inn i det området, sier Purgin.

En separatiststyrt nyhetskilde opplyser at det har blitt utvekslet kraftig artilleriild mellom separatistene og ukrainske styrker i området der bussene kjørte.

(NTB).