Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flyktningebarn i krise

Flere selvmordsforsøk og mistanke om prostitusjon preger Carlslund flyktningmottak utenfor Stockholm. Situasjonen anses for å være svært alvorlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Åtte ungdommer fra mottaket har forsøkt å begå selvmord i løpet av det siste halvåret. Lokalene er overfylt og situasjonen er akutt, sier Carina Larsson, regionsjef ved Migrasjonsverket til avisen Dagens Nyheter.

For tiden bor 60 barn på Carlslund. Det normale er 18. Barna bor nå på gangen i det nedslitte transittmottaket.

Onsdag kveld forsøkte en 17 år gammel gutt å henge seg i kjelleren, men ble reddet sekunder før han døde. Personalet på mottaket mistenker dessuten at flere av ungdommene blir utnyttet i prostitusjon utenfor Carlslund. Konkret mistanke knytter seg til fire ungdommer.

- Vi har fått en ny kategori med barn til Carlslund som vi ikke har hatt før. Dette er barn som forteller at de har rømt fra barnehjem eller at de har levd som gatebarn før de kom hit. De kommer stort sett fra det tidligere Sovjetunionen, forteller Carina Larsson.

Det er ikke første gang Carlslund har vært i mediene på grunn av forholdene ved mottaket. I mai i fjor ble stedet stengt i tre dager fordi de ansatte var så hardt presset at de ikke klarte å gjøre jobben sin. En del av flyktningene hadde da sultestreiket i protest mot at de var blitt innelåst.

NTB

Hele Norges coronakart