Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flyktningebåt kolliderte med klippe

Reddet av italiensk kystvakt i dramatisk aksjon.

 KOLLIDERTE MED KLIPPE:  Den italienske kystvakta hentet 300 migranter fra et flyktningeskip som grunnstøtte rett utenfor øyas Lampedusa i morges. FOTO: FRANCESCO MALAVOLTA, EPA/SCANPIX.
KOLLIDERTE MED KLIPPE: Den italienske kystvakta hentet 300 migranter fra et flyktningeskip som grunnstøtte rett utenfor øyas Lampedusa i morges. FOTO: FRANCESCO MALAVOLTA, EPA/SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både kvinner og barn måtte hoppe i sjøen da en båt med drøye 500 migranter gikk på grunn utenfor Lampedusa søndag.

Alle ble reddet, ifølge den italienske kystvakten. Båten grunnstøtte mot klipper ved innseilingen til havna på øya Lampedusa. Kystvakten iverksatte en større redningsoperasjon, og få timer senere kom meldingen om at alle var reddet.

Kaotisk Men TV-bilder viser at situasjonen var kaotisk og dramatisk, med flyktninger som måtte klamre seg til tau som ble kastet fra land til den rustne fiskebåten. — Det var om lag 550 mennesker om bord. Det var en vanskelig situasjon. Våre patruljebåter kunne ikke komme nærmere på grunn av grunt vann, sier Antonio Morana, talsmann for kystvakten. Båten var opprinnelig på vei mot Malta, men ble eskortert av maltesiske kystvaktbåter til Lampedusa idet den grunnstøtte. Over 1 600 i land En annen båt med 800 mennesker om bord kom seg trygt i havn på Lampedusa søndag.

Lørdag ankom to båter med i alt 842 immigranter, deriblant 101 kvinner og 22 barn. Tusener av mennesker på flukt fra Libya har kommet til Lampedusa de siste dagene. De fleste av dem er fremmedarbeidere fra Afrika sør for Sahara og fra Sør-Asia.

(NTB-AFP).
 

 FOR EGEN MASKIN:  En annen båt med 842 flyktninger fra Libya og andre afrikanske land kom til Lampedusa for egen maskin imorges. FOTO: FRANCESCO MALAVOLTA, EPA/SCANPIX.
FOR EGEN MASKIN: En annen båt med 842 flyktninger fra Libya og andre afrikanske land kom til Lampedusa for egen maskin imorges. FOTO: FRANCESCO MALAVOLTA, EPA/SCANPIX. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media