Flyktningen Aslan (17) ble fortalt at han ikke kunne ha med hunden Rose. Han hørte ikke på dem

- Jeg elsker hunden min.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - De sa til meg: Du kan ikke ta med en hund, sier Aslan (17).

Aslan hørte ikke på dem.

En video publisert på Facebook-siden til FNs høykommissær for flyktninger viser at han hadde med seg hunden Rose i et lite hundebur da han nylig ankom den greske øya Lesbos.

Aslan er fra Syria, og har flyktet fra Damaskus. Og med seg på flukten tok han altså med huden Rose. På spørsmål om hvorfor han tok den med svarer han enkelt og greit:

- Jeg elsker hunden min. 

I videoen, som i skrivende stund er sett av over 3,6 millioner, sier han at han gikk 50 mil før han kom seg til båten som tok ham til Hellas. Bortsett fra Rose og hundeburet hadde han bare med seg en liten ryggsekk, som blant annet inneholdt hundemat og vann.
FNs høykommissær for flyktninger skriver på Facebook at Aslan langt fra er den eneste som tar med seg et kjæredyr på flukt.

- Det er mange som ikke kunne drømme om å forlate kjæledyrene sine selv om de må flykte hjemmefra, skriver de.

Tidligere denne måneden sirkulerte det bilder i sosiale medier av en ung mann som hadde med seg en kattunge i et bæresjal fra Syria til Hellas.

Ifølge Frontex, EUs byrå for grensekontroll, har over 500 000 flyktninger og migranter har tatt seg inn over EUs grenser så langt i år. I hele fjor kom det om lag 280 000, skriver NTB.

Antall asylsøkere økte fra 790 i uke 37 til 1.242 i uke 38, viser den ukentlige statistikken fra Utlendingsdirektoratet (UDI).
Over halvparten av asylsøkerne forrige uke kommer fra Syria. Mange kom også fra Afghanistan, Eritrea og Irak, melder NTB.

• Les også: Slik hjelper du flyktningene

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram