Flyktningene i lastebilen døde av oksygenmangel kort tid etter at de gikk om bord

I Østerrike i forrige uke.

FANT 71 DØDE: Flere barn og spedbarn var blant menneskene som ble funnet døde i lastebilen 27. august. Foto: REUTERS/Heinz-Peter Bader/NTB Scanpix
FANT 71 DØDE: Flere barn og spedbarn var blant menneskene som ble funnet døde i lastebilen 27. august. Foto: REUTERS/Heinz-Peter Bader/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Alle de 71 flyktningene som ble funnet døde i en lastebil i Østerrike forrige uke, døde etter alt å dømme av kvelning kort tid etter at de gikk om bord i lastebilen. Det er ingen tegn til at noen forsøkte å komme seg ut.

Ettersom kjøleaggregatet i lasterommet på frysebilen ikke virket, gikk det bare 1-1,5 timer før de slapp opp for oksygen, opplyste politiet i Østerrike på en pressekonferanse fredag.

Det antas at flyktningene langsomt ble bevisstløse, og de var trolig allerede døde da lastebilen krysset grensen fra Ungarn til Østerrike.

Ifølge politiet er ingen av de døde formelt identifisert ennå, men de var alle trolig flyktninger fra Syria, Irak og Afghanistan. Fire av dem var barn, og to av dem, en jentebaby og en liten gutt, tilhørte trolig samme familie.

- Vi fant i alt 17 reisedokumenter. Basert på disse har vi kunnet fastslå at dette var en blandet gruppe mennesker. Syriske statsborgere, irakere og også afghanere var trolig om bord, sier politisjef Hans Peter Doskozil.

I tillegg er det funnet 40 telefoner, og det har vært kontakt med mennesker som har meldt seg som ofrenes slektninger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.