<strong>FANT 71 DØDE:</strong> Flere barn og spedbarn var blant menneskene som ble funnet døde i lastebilen 27. august. Foto: REUTERS/Heinz-Peter Bader/NTB Scanpix
FANT 71 DØDE: Flere barn og spedbarn var blant menneskene som ble funnet døde i lastebilen 27. august. Foto: REUTERS/Heinz-Peter Bader/NTB Scanpix Vis mer

Flyktningene i lastebilen døde av oksygenmangel kort tid etter at de gikk om bord

I Østerrike i forrige uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Alle de 71 flyktningene som ble funnet døde i en lastebil i Østerrike forrige uke, døde etter alt å dømme av kvelning kort tid etter at de gikk om bord i lastebilen. Det er ingen tegn til at noen forsøkte å komme seg ut.

Ettersom kjøleaggregatet i lasterommet på frysebilen ikke virket, gikk det bare 1-1,5 timer før de slapp opp for oksygen, opplyste politiet i Østerrike på en pressekonferanse fredag.

Det antas at flyktningene langsomt ble bevisstløse, og de var trolig allerede døde da lastebilen krysset grensen fra Ungarn til Østerrike.

Ifølge politiet er ingen av de døde formelt identifisert ennå, men de var alle trolig flyktninger fra Syria, Irak og Afghanistan. Fire av dem var barn, og to av dem, en jentebaby og en liten gutt, tilhørte trolig samme familie.

- Vi fant i alt 17 reisedokumenter. Basert på disse har vi kunnet fastslå at dette var en blandet gruppe mennesker. Syriske statsborgere, irakere og også afghanere var trolig om bord, sier politisjef Hans Peter Doskozil.

<strong>HOLDT PRESSEKONFERANSE:</strong> Fra venstre sitter talsmannen for Burgenland-politiet Helmut Marban, politisjef Hans-Peter Doskozil, politiadvokat Johannes Fuchs og talskvinnen for politiet, Verena Strnad, som holdt pressekonferanse ved Eisenstadt i Østerrike i dag. Foto: AFP PHOTO / JOE KLAMAR / NTB Scanpix
HOLDT PRESSEKONFERANSE: Fra venstre sitter talsmannen for Burgenland-politiet Helmut Marban, politisjef Hans-Peter Doskozil, politiadvokat Johannes Fuchs og talskvinnen for politiet, Verena Strnad, som holdt pressekonferanse ved Eisenstadt i Østerrike i dag. Foto: AFP PHOTO / JOE KLAMAR / NTB Scanpix Vis mer

I tillegg er det funnet 40 telefoner, og det har vært kontakt med mennesker som har meldt seg som ofrenes slektninger.

Fem personer er pågrepet, deriblant sjåføren.

Lastebilen ble oppdaget forlatt ved en motorvei i Østerrike forrige torsdag.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer