- Flyktningene kommer inn til Europa fra alle bauger og kanter. Og de får ikke hjelp

Bare til de greske ferieøyene har det kommet 100 flyktninger i snitt, hver dag, de siste ukene.

DET ØSTLIGE MIDDELHAVET:  Flyktninger går her langs stranda til Tripiti på øya Gavdos, Hellas, i det østlige Middelhavet. Nå brukes den østlige delen av Middelhavet mer enn før som rute for flyktninger som vil til Europa. Disse kom fra en fiskebåt og skal her ta seg fram til en lokal by til fots. Foto: Vassilis Mathioudakis / EPA / NTB Scanpix
DET ØSTLIGE MIDDELHAVET: Flyktninger går her langs stranda til Tripiti på øya Gavdos, Hellas, i det østlige Middelhavet. Nå brukes den østlige delen av Middelhavet mer enn før som rute for flyktninger som vil til Europa. Disse kom fra en fiskebåt og skal her ta seg fram til en lokal by til fots. Foto: Vassilis Mathioudakis / EPA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mer enn 3400 mennesker døde i Middelhavet i fjor, i et forsøk på å ta seg inn i Europa. Ruta inn på Lampedusa og Italia er smuglerruta som har fått mest oppmerksomhet.

Inn dit har tusenvis karret seg opp på strendene og mot det de håper skal bli et bedre liv i Europa. Men med krigen i Libya har ting endret seg. De greske øyene, som nordmenn hver sommer setter kursen mot, har i det siste sett en større strøm av flyktninger. 10 445 så langt i år, hele tre ganger så mye som i fjor.

- For 75 år siden var nordmenn på flukt over til svenskegrensa. Vi ser en dramatisk forskjell på hvordan nordmenn ble tatt imot av svenskene da, som brødre, og hvordan flyktninger behandles i Hellas, Italia og Spania i dag, sier styreleder Bjørn Nissen i Leger uten grenser til Dagbladet.

Europas grenser - Komotini er ikke et bra sted, selv ikke for dyr. Det er veldig skittent. Toalettene fungerer ikke. Rørsystemet er ødelagt. Avføring lekker fra toalettene i andreetasje og ned i førsteetasje, forteller en 28-årig flyktning i Leger uten grensers rapport «Usynlig lidelse».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer