Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flyktningene skulle bli en uke, men nesten ingen drar

Oslofjord Convention Center fikk vite at flyktningene skulle være hos dem fra to til syv dager. Etter seks uker har nesten ingen reist videre til vanlige mottak.

STOKKE  20150922.
Mange rader med små rekkehus i Oslofjord Convention Center i Stokke. Tirsdag ble det kjent at UDI og Oslofjord Convention Center har signert en avtale om akutt innkvartering av flyktninger på Oslofjord Convention Center i Stokke kommune. 
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
STOKKE 20150922. Mange rader med små rekkehus i Oslofjord Convention Center i Stokke. Tirsdag ble det kjent at UDI og Oslofjord Convention Center har signert en avtale om akutt innkvartering av flyktninger på Oslofjord Convention Center i Stokke kommune. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - Det er bare noen få som har reist videre, og vi har 100 personer som har vært her siden dag én, sier adm. direktør Stian Fuglset ved Oslofjord Convention Center (OCC) til Finansavisen.

Senteret har inngått avtale med UDI om å huse 1.000 flyktninger, men kan etter avtale økte kapasiteten med 200 om gangen dersom begge parter ønsker det. Det gir en omsetningsøkning på mellom 40 og 50 millioner kroner for OCC, men inntektene kommer med en rekke bieffekter.

- Vi har en lønnsomhet på dette. Det er vi helt avhengig av å ha. Mine eiere skal ha den avkastningen jeg har forpliktet meg til å levere, sier Fuglset til Finansavisen.

I fjor omsatte OCC for drøye 90 millioner kroner, og hadde et bitte lite overskudd. I et normalår ligger belegget på rundt 25 prosent, men kapasiteten er enorm. De har hatt arrangementer hvor 6.000 mennesker har bodd på området.

Sprengt kapasitet Han vil ikke være nøyaktig på hva UDI betaler pr. flyktning, men Fuglset sier det ligger noe under snittet på 800 kroner. Det skal dekke overnatting, renhold hver dag, mat og drift av fellesarealer med aktiviteter som bordtennis. I tillegg kommer transportkostnadene til senteret og sikkerhet. UDI betaler for 35 Securitas-vakter som skal sørge for ro og orden.

- Vi fikk beskjed fra UDI i starten om at flyktningene skulle bo her fra to til syv dager. I de seks ukene vi har drevet har snittiden vært tre til fire uker, sier lederen.

Det er ikke fordi så mange har reist videre, men fordi det har tatt tid å fylle opp plassene. Ved siste opptelling var det 982 som nå bor på OCC.

- Det er sprengt kapasitet i systemet, og vi er innstilt på å ta vår del av det. Men det er krevende, sier Fuglset til Finansavisen.

Flere nyheter EU venter 3 millioner flyktninger og migranter Brakker på Vestlandet skal huse et hundretalls flyktninger
Hegnar: 767 milliarder til flyktninger?

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling