Flyktningene splitter Europa: Sverige krever at alle land bidrar

Ungarn forsøkte å stoppe flyktningene med piggtråd, mens Østerrike og Tyskland åpner grensene.

FOLKEVANDRING: I Paris ønsker en kvinne flyktningene velkommen, i Ungarn passer opprørspoliti på flyktningen som har kommet fra Serbia, i Dormund gråter en flykning av glede over endelig å ha kommet fram. Samtidig står europeiske politikere steilt mot hverandre i synet på hvordan vi skal ta dem imot.
FOLKEVANDRING: I Paris ønsker en kvinne flyktningene velkommen, i Ungarn passer opprørspoliti på flyktningen som har kommet fra Serbia, i Dormund gråter en flykning av glede over endelig å ha kommet fram. Samtidig står europeiske politikere steilt mot hverandre i synet på hvordan vi skal ta dem imot.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flyktningene fortsetter å strømme inn i Østerrike fra Ungarn. Landet har åpnet grensene og mange fortsetter ferden direkte videre til Tyskland. Flyktningstrømmen splitter nå Europa.

Østerrikes statsminister Werner Faymann krever at det holdes krisetoppmøte i EU for å løse flyktningsituasjonen.

- Vi har alltid sagt at dette er en hasteløsning der vi må handle raskt og medmenneskelig. Vi har nå hjulpet mer enn 12 000 mennesker i en akutt situasjon, sier Faymann.

Han mener det må en felles, europeisk løsning til for å løse situasjonen og har vært i grundige samtaler med Angela Merkel i Tyskland og statsminister Viktor Orbán i Ungarn.

Paven

Orbán som har forsøkt å hindre flyktninger med piggtråd er bekymret for at muslimske flyktninger skal undergrave Europas kristne arv.