Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flyktningene

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Både israelerne og palestinerne famler videre for å få fredsprosessen på skinnene igjen. Et av de mange viktige stridsspørsmålene det fortsatt er uenighet om, er tilbakevending av palestinske flyktninger. I 1948 ble 800000 palestinere drevet ut, eller måtte flykte fra sine hjem i det som i dag er Israel. De har aldri har fått lov til å vende tilbake. Israelske myndigheter hevder at flyktningproblemet oppsto som følge av at araberlederne oppfordret palestinerne til å flykte, ikke som følge av israelsk politikk.
  • Selv om man aksepterer at flyktningproblemet oppsto som en utilsiktet følge av krigen, er det vanskelig å se at det rettferdiggjør Israels steile holdning. Avvisningen har heller ingen tilknytning til internasjonal lov eller praksis. Det var en selvfølge at de kosovoalbanske flyktningene skulle vende tilbake etter Natos krig mot Jugoslavia, men i Midtøsten gjelder åpenbart andre regler.