Flyktninger ble kvalt i lasterommet. Nå er fire menn dømt til livstid

Saken om flyktningene som ble funnet døde i en forlatt kjølebil rystet Europa. Nå er gjerningsmennene dømt til livstid i fengsel.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 29.08.2015 DØDE I LASTEBILEN: 71 døde flykninger ble funnet i en lastebil i Østerrike torsdag. Nå framstilles fire varetekt, siktet for menneskesmugling i vinnings hensikt. Video: Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I 2018 ble fire menn funnet skyldige i drap under særdeles skjerpende omstendigheter, etter å ha organisert og gjennomført menneskesmuglingen som kostet 71 flyktninger livet.

Det ble gjort et grufullt funn på en rasteplass i Østerrike i 2015. 71 døde mennesker ble funnet i lasterommet i en kjølebil, alle flyktninger fra Syria, Irak og Afghanistan. De hadde blitt plukket opp nær grensen mellom Serbia og Ungarn to dager tidligere.

De fire som sto bak menneskesmuglingen ble dømt til 25 års fengsel i fjor, men påtalemyndigheten anket dommen på stedet da aktor hadde lagt ned påstand om livsvarig fengsel.

Dømt til livstid

I dag ble de fire, tre bulgarere og en afghaner, dømt til livstid i fengsel i en rettssal i Ungarn. Ifølge Reuters sa dommeren, Erik Mezolaki, at tre av mennene ikke vil få mulighet til prøveløslatelse, mens den fjerde må sone minst 30 år i fengsel.

Mennene skal ha nektet å stoppe bilen for å åpne dørene og slippe frisk luft inn, til tross for at de i lasterommet skal ha tryglet om det.

Da passasjerene innså at de var i fare for å kveles, skal de ha slått på dørene, skreket og ropt for å få sjåførens oppmerksomheten, sa en dommer i en høring i retten i fjor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer