- Flyktninger blir tatt imot som krigshelter i Tyskland

Og nå forventes det at landet vil få 10 000 nye flyktninger. Nærmest hver dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tyske innbyggere troppet i går opp på jernbanestasjonen i Munchen. Målet var å gi smil og hjerterom idet de mange flyktningene ankom tysk jord, skriver The Telegraph. Møtet med Tyskland var et veldig spesielt syn for mange av flyktningene, som har levd under svært vanskelige kår i nabolandene til Syria. Mange har også opplevd overgrep og grusom behandlet på den farlige overfarten mot Europa:

Men i Tyskland ble mange av flyktningene i går møtt av tyskere som ropte, smilte, jublet og delte ut sjokolade og gaver. Deretter ble flyktningene ført inn i telt hvor de fikk en rask medisinsk sjekk, ifølge The Guardian.

- Krigshelter «Flyktningene blir tatt imot i Tyskland som krigshelter, og det samtidig som Berlin forventer 10 000 flyktninger i løpet av en dag», skriver den britiske avisen. Og det var ikke bare i Munchen at flyktningene ble tatt imot: På flere hundre togstasjoner i Tyskland stod aktivister og frivillige og sa velkommen til de nyankomne.

Deretter ble flyktningene sendt til konferansehaller, skoler og andre store bygninger som blir tatt i bruk for å huse de mange tusen menneskene som nå håper på opphold i Tyskland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.