Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flyktninger drept under flyangrep

Minst 20 afghanske flyktninger, blant dem ni barn, ble drept da traktortilhengeren de satt på ble truffet sør i Afghanistan, forteller overlevende som har krysset grensa til Pakistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Angrepet skal ha funnet sted i utkanten av landsbyen Tirin Kot søndag, men først tirsdag lyktes noen av flyktningene som overlevde angrepet å krysse grensa til Pakistan. Flere av dem er innlagt på et sykehus i den pakistanske byen Quetta.

En av flyktningene, den 28 år gamle Abdul Maroof, forteller hvordan sårede flyktninger lå og skrek om hjelp etter angrepet, men at det nærmeste sykehuset var i Kandahar, seks timer unna.

- Da bombingen startet fikk folk panikk og løp hit og dit for å søke dekning. Etter bombingen var det bare støv fordi veggene og takene i jordhyttene våre hadde rast sammen, og mange var fanget, forteller Maroof.

- Traktor angrepet

25 av innbyggerne i landsbyen bestemte seg for å flykte mot Pakistan etter angrepet, og klatret opp på en traktortilhenger.

Idet traktoren forlot landsbyen, kom de amerikanske flyene tilbake og angrep. 19 mennesker ble drept på stedet da traktortilhengeren ble truffet, forteller en annen av de overlevende, Faizul Mohammad.

Mohammad mistet selv en fot under angrepet, men greide sammen med seks andre overlevende å ta seg til grensa mot nabolandet på lasteplanet av en pickup. Ved grensestasjonen Chaman lot de pakistanske grensevaktene dem passere da de så hvilke skader de hadde.

En av de sårede, en kvinne som mistet fire av barna sine under angrepet, døde av skadene, forteller Mohammad.

Talsmenn for Taliban-regimet har tidligere rapportert minst to andre tilfeller av amerikanske angrep mot flyktningkolonner, men opplysningene har ikke latt seg bekrefte fra uavhengig hold.

(NTB)

Hele Norges coronakart