Flyktninger i Finnmark må vente i telt

Har kommet 1200 flyktninger til Norge fra Russland hittil i år. I fjor kom det 20.

VENTER I TELT:
Kristean Diar og familien har reist via Russland for å komme til Norge. Tirsdag kom de til Storskog grensestasjon i Finnmark. Her er hans eldste datter inne i det midlertidige mottaket på grensen.
Foto: Tore Meek / NTB scanpix
VENTER I TELT: Kristean Diar og familien har reist via Russland for å komme til Norge. Tirsdag kom de til Storskog grensestasjon i Finnmark. Her er hans eldste datter inne i det midlertidige mottaket på grensen. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det kommer nå så mange asylsøkere over grensen fra Russland at de må innkvarteres i telt mens de venter på å bli registrert og sendt videre.

- Det kommer flere og flere. Det ser ikke ut som det vil roe seg den nærmeste tida, sier Stein Kristian Hansen, politioverbetjent i Østfinnmark politidistrikt, til NTB.

På Storskog grensestasjon utenfor Kirkenes anslår de at så mange som 5000 asylsøkere kan komme over grensa før utgangen av 2015. Hittil i år har det kommet 1200 migranter og asylsøkere til Norge fra Russland. I fjor kom det 20.

- Hvis det fortsetter som det har gjort den siste tida kan det fort komme 4000 til 5000 før året er omme, sier politioverbetjenten.

Tirsdag kom det 73 asylsøkere over grensa mellom Norge og Russland. Mandag passerte 111 asylsøkere grensa på Storskog, noe som er det største antallet som er registrert i løpet av én dag så langt.

Familie i Norge Politioverbetjenten forteller at mange av asylsøkerne sier de har familie eller kjente som allerede er i Norge.

Flyktningene må sykle de siste meterne over grensa fordi russiske regler sier at grensepasseringsstedet på russisk side er for kjøretøy, det er forbudt å gå, men sykkel defineres som kjøretøy.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.