Flyktninger i Norge gråter for Burma

Paleh Nyunt (35) klarte ikke å holde tårene tilbake i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Rundt to tusen mennesker, de aller fleste kledd i rødt, møtte i kveld opp ved Nobels fredssenter i Oslo for å vise sin støtte til demokratiforkjemperne som blir skutt på, mishandlet og fengslet i Burma.

- Jeg er så sint

Samtidig kom det meldinger fra internasjonale nyhetsbyråer om at dødstallet etter overgrepene i hovedstaden Rangoon denne uka trolig er mye høyere enn det som har blitt kjent så langt.

- Når jeg ser disse bildene på tv blir jeg veldig, veldig trist. Og sint, jeg er så sint, sier 35 år gamle Paleh Nyunt til Dagbladet.no og knytter nevene.

Paleh flyktet til Norge sammen med sine barn for 6 år siden etter at blant andre hennes far ble skutt og drept av juntaens håndtlangere. 35-åringen var en av mange burmesiske flyktninger som sto i fremste rekke under støttemarkeringen i Oslo.

- Vi vil ha demokrati!, ropte de, og holdt opp bilder av folkehelten Aung San Suu Kyi og de gruoppvekkende bildene av den japanske fotografen Kenji Nagai som ble skutt med fullt overlegg av burmesiske soldater i går.

Aktivistenes plakater bragte også budskap som «Bruk deres frihet til å beskytte vår», «stopp diktaturet» og «støtt munkene», en støtte som var synlig i et stort rødt folketeppe foran fredssenteret ved rådhuskaien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer