Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flyktninger i tusentall til Albania

Rundt 1500 kosovoalbanere krysset i dag morges grensen mellom Kosovo og Albania, melder det albanske nyhetsbyrået ATA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Informasjonsminister Musa Ulquini sier at så mye som 50 000 kosovoalbanere har samlet seg langs grensen til Albania for å flykte fra hjemlandet. Tallet er ikke bekreftet av andre kilder.

Iøflge NATO er det 500 :000 mennesker på flukt i Kosovo.Serbiske grensevakter åpnet i morgentimene et passeringspunkt nær Morina i det vestlige Kosovo, og flykninger strømmet over grensen.

Tirana-kontoret til Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i (OSSE), sier at rundt 3000 flyktninger hadde kommet til Albania fram til lørdag.

FNs høykommisær for flyktninger og Den internasjonale Røde Kors-komiteen har også bekreftet at tusenvis av kosovoalbanere har kommet til Albania, men har ikke oppgitt nøyaktig tall.

- Serbere fra hus til hus

Også fra Makedonia kommer stadig nye og dramatiske beretninger fra kosovoalbanere som har flyktet fra grusomheter begått av serbiske sikkerhetsstyrker.

En lege fra Pristina som har kommet trygt fram til den makedonske byen Tetovo, forteller at den kosovoalbanske befolkningen i Pristina hverken har vann eller strøm. Skyting og bombenedslag kan ustanselig høres om nettene, forteller legen.

Ifølge legen går væpnede serbere fra hus til hus. De kaster granater, setter fyr på husene, og mennesker blir drept, forteller legen, som ikke vil ikke oppgi navnet sitt.

(NTB-AFP-DPA)